Новини

За Роналдо-джуниър: Той е умно хлапе, като баща си

Какво знаем за сина на Кристиано, най-обсъжданото дете в световния футбол

Мнения

от Екип Марица 3981 прегледа 0

Саймън АРТЛОУ

Синът на Кристиано Роналдо, трениращ футбол в школата Посуело, наскоро отбеляза хеттрик. За това на целия свят разказа гордият му баща.

Какво ни е известно за Кристиано-младши?

Роналдо-джуниър се роди на 17 юни 2010 година. Появяването му на белия свят бе напълно неочаквано: първо, Роналдо-старши не анонсира, че очаква дете, второ, новината за бащинството на футболиста се появи на официалния му сайт след две седмици. Всичко това беше толкова внезапно, че първоначално бе възприето за хакерска атака. По тази причина новината някак изчезна в масива от информации.

Но скоро Роналдо взе инициативата в свои ръце и потвърди, че е станал баща. В тези дни медиите се наслаждаваха на информацията за годежа на Кристиано и Ирина Шейк. Португалецът действително блестеше на световното в Южна Африка с брачна халка. Рускинята не чакаше никакво дете, а само сухо обяви във фейсбук, че приятелят вече има син.

Момчето се родило в САЩ, но представители на Роналдо бързо оформили всички документи и прекараха бебока във вилата на футболиста в португалския Алгарве. Бащата кръстил сина си със скромното пролетарско име Кристиано, а голямото семейство одобрило този избор.

Разбира се, всички се интересували коя е майката. Сурогатна майка, съгласила се да износи и роди сина на легендата на футбола, скрита по-надеждно и от Кехлибарената стая. Роналдо твърди, че тя самата избягва публичност, но е по-вероятно мълчанието на тази жена да е строго регламентирано в договор и компенсирано с немалка сума. Кристиано ревностно се отнася към неприкосновеността на частния си живот, особено в тази част, която се отнася за рождения ден на хлапето, и веднага дава да се разбере, че няма да бъде изнасяна никаква информация за тази семейна тайна. За това може да прочетете и автобиографията на звездата.

Според легендата Роналдо е станал баща след ненатрапчив секс за една вечер със сервитьорка в Лос Анджелис през 2009 година. Когато тя научила, че е бременна, се свързала с португалеца чрез неговия импресарио. Според същата тази легенда Роналдо не поискал да се прави ДНК тест и признал бебето. От самото начало Кристиано смятал да възпитава детето без майка и платил доста милиони долара, за да се откаже тя от правата си.

Впрочем настойчиви слухове говорят, че майката на Кристиано-младши е от Флорида, а хонорарът за сурогатна майка (заедно с бонус за мълчание) по различни данни варира между 12 и 20 милиона долара. Никой от близките роднини на португалската звезда не я е виждал.

В полза на тези слухове е и туитът на Рики Мартин - знаменитият певец, който първи поздрави Кристиано с попълнението в семейството. Работата е в това, че откритият гей Мартин сам е ползвал услугите на сурогатна майка, която му роди близнаци.

"За мен няма проблеми, че детето се възпитава без майка, признава Роналдо. Много деца в света растат без баща или майка, когато те са починали, Кристиано има баща, невероятен баща. Той има и баба. Всичко останало е много лично, за да се говори за него публично".

Роналдо не смята цял живот да крие името на майката. "Не се безпокоя за това, че синът ми няма да ме разбере. 100 процента е сигурно, че ще имаме единомислие по въпроса. Ще му разкажа всичко, когато настъпи подходящото време. Аз не знам на колко години ще бъде - 10, 11 или 12. Просто ще почакаме".

За Кристиано е важно синът му да разбере: богатството му е плод на къртовски труд. Да възпитава хлапето в разкош и лукс, луксозни коли и други неща, звездата на Реал Мадрид не се стяга. Синът му трябва да разбере, че нищо не идва даром от небето. На неговите години Кристиано е нямал нищо, даже свестни обувки за футбол.

Роналдо-старши ще се стреми да научи хлапето да се отнася правилно към материалните ценности. Самият Кристиано не може да прекарва много време с него, затова през повечето време с възпитанието му се занимава баба Мария Долорес и двете лели. Когато бащата остане вкъщи, в Инстаграм е пълно с лайкове на снимките със сина му.

Основен двигател на бащинската любов на Роналдо се явява решимостта му да спаси сина си от детството, през което е преминал самият той, израснал в бедно семейство с баща алкохолик. Въпреки това Кристиано-младши е изправен пред съвсем различни предизвикателства. Много деца го дразнят с приказки за това, че Лионел Меси е най-добрият футболист на света, не Кристиано Роналдо. "Той знае как да се справя с това. То е умно момче, като баща си", не се обезкуражава знаменитият родител.

През декември таблоидите пуснаха снимка, на която Джуниър се появи с екип на Антоан Гризман. Да изясни какво значи това, никоя медия не успя.

Роналдо-джуниър обича да рита топка на поляната отпред, но ако в него не се събуди по-сериозен интерес към футбола, баща му смята да му осигури отлично образование. Кристиано мечтае синът му да стане топфутболист, затова и във възпитанието се придържа към модела, при който не се оказва давление върху детето при избора на бъдеща професия.