Втора евротитла за България в борбата

13-05-2017 09:33 591 0

България взе втора титла от Европейското първенство по борба в Нови Сад. В категория до 75 килограма в класически стил Тарек Мохамед грабна титлата след победа над руснака Чингиз Лабазанов. Роденият в Египет борец спечели с резултат 4:1 над световния шампион от 2014 година.

Съперникът на нашето момче взе първата точка заради пасивност на Тарек в средата на първата част, но до края натурализираният египтянин доминираше. Мохамед изравни също с точка за пасивност малко преди почивката, а през втората част получи втора точка след нова пасивност на руснака. В последната минута той на два пъти избута противника от тепиха и с това си гарантира титлата.

На полуфинала шампинът ни се справи с 5:2 унгареца Томас Лоринч. Преди това пък постигна убедителни победи над швейцареца Дамиан Диетче - 8:0 и молдовеца Михаил Браду 9:0.

Египтянинът бе доведен в България от Валентин Йорданов, а с помощта на спортния министър Красен Кралев взе гражданство, с което получи право да се състезава за нашата страна.

Така България вече има шест медала от шампионата в Сърбия - другите са титла на Биляна Дудова и сребра на Тайбе Юсеин, Борислав Новачков и Иво Ангелов. Николай Байряков пък взе бронз.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС