Мистериозна смърт на шампион потресе света (видео)

13-05-2017 09:33 1169 0

Внезапна смърт на олимпийски шампион потресе света на спорта. Стивън Холкомб, дългогодишен член на американския отбор по бобслей и носител на три олимпийски медала, е бил намерен мъртъв в Лейк Пресид, Ню Йорк в събота.

Холкомб бе едва на 37 години и се очакваше да вземе участие на Олимпиадата в Пьончанг. Все още не са известни причините за смъртта, а в неделя ще бъде извършена аутопсия.

Холкомб бе много популярно лице в САЩ поради факта, че се пребори с коварна болест, която за малко можеше да го лиши от зрението му. След това най-големият момент в кариерата му дойде през 2010 във Ванкувър, когато той бе начело на четворката на САЩ, спечелила олимпийското злато - първо за държавата му в бобслея от 62 години насам. Освен това Холкомб има бронзови медали на двойка и четворка от Игрите в Сочи. Той бе и бивш световен шампион на двойки и четворки, съобщава Гонг.

"Цялото олимпийско семейство е шокирано и тъжно от тази изключително трагична загуба на Стивън Холкомб", заяви президентът на Американската олимпийска асоциация Скот Блекмън. "Стив беше невроятен атлет и дори още по-добър човек, неговото постоянство и постижения бяха вдъхновение за всички нас. Мислите и молитвите ни са със семейството на Стив и цялата общност на бобслея."

В последните години Холкомб разкри, че се е борил с депресии и през 2007 година дори е направил неуспешен опит за самоубийство в хотелска стая. За това той споделя в своята автобиография: "Но сега виждам: Пътешествието ми от слепотата до олимпийското злато".

"След като преминах през всичко това и все още съм тук, сега осъзнавах каква е моята мисия", сподели Холкомб през 2014.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС