Евротитла за България в борбата

13-05-2017 09:33 442 0

България спечели първо злато на Европейското първенство по борба в Нови Сад. Биляна Дудова стигна до успеха в категория до 55 килограма, след като на финала победи представителката на Беларус Катарина Янушевич с 9:3, с което взе реванш за загубата си на "Дан Колов" месец по-рано.

И двете тръгнаха много предпазливо. В края на първата част българката допусна грешка и можеше да бъде туширана, но гонгът я спаси. Във втората част Биляна тръгна на обрат, след като изоставаше с 1:3. В края на частта направи перфектно хвърляне за 4 точки после спечели още две точки за крайния успех. Белоруският щаб оспорва хвърлянето за 4 точки, но съдиите не уважиха контестацията, а публиката в залата успя отново да се наслади този път на голям екран, на атрактивната борба на нашето момиче.

Това е най-големият успех в кариерата на 20-годишната Биляна.През миналата година тя стана бронзова медалистка от европейското за девойки.

По пътя към титлата нашето момиче направи истински подвиг в полуфинала, когато след изоставане с 0:8 успя да стигне до обрат с 12:10 в последните секунди срещу Альона Колесник (Азербайджан), която се готви под ръководството българския специалист Симеон Щерев.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС