И в Хонконг видяха загубата на Академик

Гард на Берое: Пловдивчани имат големи проблеми в защита
13-05-2017 09:33 384 0

Симеон АНГЕЛОВ

Фенове от Хонконг, Корея и Япония гледаха как Академик Бултекс 99 не можа да опази аванс от 4 точки минути преди края и не се класира за полуфиналите на мъжката баскетболна лига. Третият двубой на студентите с Черно море завърши по инфарктен начин при резултат 92:94. Това с картина видяха зрители от 20 страни, след като мачът беше излъчен на живо в BGbasket.com и Sportmedia.tv.

Очаквано в България гледаемостта бе най-голяма. Извън пределите на нашата страна най-голям брой зрители имаше в САЩ, Германия и Русия. Освен в Европа и Северна Америка интерес бе отчетен и в Азия, където мачът беше наблюдаван в Япония, Южна Корея и Хонконг.

Шокиращата за пловдивските фенове на баскетбола загуба обаче не е изненада за съперниците на Академик Бултекс 99. Ето какво каза Тихомир Желев - един от ключовите играчи за победата на Берое над Спартак Плевен. Той реализира 20 точки, които допълни с четири борби, шест асистенции и три откраднати топки.

 "Аз лично не съм изненадан, че следващият ни съперник е Черно море Тича. Очаквах точно това. Пловдивчани имат страхотни проблеми с играта в защита. Това проличава винаги във важни моменти. Сигурно проблемът в защита е много голям, след като цяла година не можаха да го преодолеят. Щом Черно море са спечелили срещу Академик Бултекс, обаче в никакъв случай не може да се каже, че ще бъдат по-лесен съперник за нас. Със сигурност обаче е по-добре, че започваме с два мача у дома“, допълни гардът на Берое.

АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - ЧЕРНО МОРЕ 92:94 (11:32, 24:18, 28:17, 29:27)

АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99: Оскар Белфийлд 16, Шакир Смит 31, Васил Бачев 10, Шахид Дейвис 10, Джордан Семпъл 12 (Милорад Шутулович 4, Васил Александров 9, Планимир Дафинов, Васил Михайлов 8)

ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА: Деян Карамфилов 17, Венелин Христов 14, Станислав Цонков 12, Никола Джурич 19, Филип Дедиер 11 (Антон Диков 2, Ангел Нацкин 12, Веселин Георгиев 7)


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС