Новини

Спрете Земята да сляза. Роналдо е космосът!

Нито дума за Меси. Богът, дяволът и тарторът днес е Кристиано. Той го заслужава.

Мнения

от Екип Марица 1464 прегледа 0

Спрете Земята да сляза. Роналдо е космосът!

Юлиян АНГЕЛОВ

През целият сезон цифрите говорят за едно: Кристиано е сдал багажа. Головете, асистенциите, отнеманията - показателите падат, като цена на разпродажба. Но нима Роналдо е станал по-лош? Не, не е.

КриРо много бързо се адаптира към ситуацията. Финтовете и пробивите от ляво са вече история - с тях сега се занимават Неймар и Азар. Роналдо - крилото стана Роналдо - нападателят. Към средата на сезона трансформацията вече е факт. Кристиано 2.0 е станал по-опасен.

Кристиано промени подхода към работата. Реал може да побеждава Гранада или Осасуна и без неговата помощ - Крис пази силите си за истинските, важните мачове. Питайте Нойер и Облак - няма лъжа. Първо португалският звяр погълна Байерн, след това изнесе с краката напред и бандата на Симеоне. КриРо е футболна акула. Ако почувства миризмата на гола, незабавно отбелязва.

С една дума - Върколак. Може колкото си искате да се опитвате да сломите португалецът - резултатът винаги е нулев. Роналдо се връща в игра три пъти по-бързо от прогнозите на лекарите и бележи хеттрик във вратата на любимите си абонати, отпразнувайки го с фирменото "Siiiii".

Да се сражава за Златната обувка, Ла Лига - преминал етап. Нека с това се занимават Гризман и Суарес. Роналдо има по-важна работа - Кристиано влиза в казиното и слага всички чипове на втората поредна победа в Шампионска лига. Деморализираният Атлетико няма да може да се противопостави с нищо на Белия балет в реванша - просто поредната формалност. За 90 минути на "Бернабеу" Кристиано три пъти "осъди" дюшекчиите. Да разстрелва съперниците, както се очаква, Рон предпочита лично.

Той е вече на 32 и много му предричат пътя на Дейвид Бекъм. Футболната икона трябва да отиде зад Океана - да покорява Америка. Защо не? Брендът CR7 ще стане още по-популярен, а МЛС изглежда по-надежден вариант от преминаване в Китай. Но КриРо не се кани да си тръгва - на рафта със Златните топки е  останало още място.

На него не можем да не му се възхищаваме. Хора, които не са добили и милионна част от това, което има Кристиано, вече считат живота си за проживян ненапразно. Роналдо е друг. Този шибан лунатик иска успехът му да клони към безкрайност. Но всеки път, вдигайки над главата си поредния трофей, Рон разбира - това не е пределът.

Той вече шести сезон подред вкарва над 10 гола в Шампионска лига. Ще ви трябва повече от ден да повторите това постижение във FIFA или Football Manager. Списъкът с рекордите на португалската звезда е по-дълъг и от цялото творчество на Христо Ботев.

За външността му завиждат стотици хиляди мъже по света, а трениращите във фитнесите започват да се наливат с ягодовия шейк с протеини, виждайки голия торс на Кристиано. Девет от 10 момчета пазят в скрина бялата фланелка със седмица на гърба.

Роналдо не се плаши от възрастта - той е само на 32 и като преди е от най-добрите в света. Едва ли Кристиано ще се предаде без бой. Даже най-гадните хейтъри на португалеца не може да не признаят: за това момче няма нищо невъзможно.

Помните ли онази песничка за летеца? Приказка превърната в реалност, и пламенен мотор вместо сърце. Помните ли?

Това всичко е като за него, Кристиано.

Коментари