Антъни Джошуа е новият крал на бокса в света (галерия и видео)

Англичанинът развенча Владимир Кличко с технически нокаут в 11 рунд
13-05-2017 09:33 4075 0

Антъни Джошуа се възкачи на световния боксов трон! Англичанинът и Владимир Кличко върнаха помръкналия имидж на мъжката игра с паметен двубой пред 90 хиляди екзалтирани зрители на Уембли в Лондон. Джошуа показа, че идва нова епоха в бокса като детронира старата в лицето на Кличко. Чернокожият здравеняк победи с технически нокаут и завоюва титлите на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBО). Срещата счупи рекорда по посещаемост на боксов мач и по приходи от билети.

В крайна сметка обаче 27-годишният боец издържа натискта на по-опитния си съперник и накрая спечели с технически нокаут в 11-ия рунд. Това бе първи мач на англичанина, в който той се бие повече от 8 рунда, но това не му попречи да триумфира с 19-ата си победа на професионалния ринг, всяка от тях с нокаут.

Срещата започна с по-внимателна игра и от двамата, като в първите три рунда Джошуа бе този, който нанасяше повече удари в главата на съперника.

В четвъртия рунд обаче на ринга стана напечено. Първо Кличко атакува мощно и Джошуа видимо не бе подготвен за това, като получи няколко тежки крошета. След това обаче и англичанинът отговори подобаващо и също нанесе няколко силни удара.

В следващия рунд мачът стана още по-вълнуващ. Джошуа започна мощно и с няколко тежки удара успя да свали Кличко на земята. Украинецът обаче съумя да се изправи и да отговори със също толкова мощна атака, която видимо разклати Джошуа, който едва остана прав до края на рунда. В шестият рунд Кличко продължи да атакува и също успя да свали Джошуа в нокдаун, но и англичанинът някак успя да остане в мача.

Така англичанинът спечели този исторически двубой и записа 19-ата си победа с нокаут на професионалния ринг в 19-ия си мач и вече е властелинът на тежка категория. Двамата имат клауза за реванш, но тепърва ще се водят преговори дали такъв ще се състои.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС