Драма в ДЮШ на Локо: Трета глуха пише писмо на първи челен коловоз

13-05-2017 09:33 1633 0

Здравейте,
пиша Ви от името на родителите на няколко деца, които тренират в Локомотив Пловдив - набор 2008г - трета група. Родителите на тези деца родени 2008г., които участваха наскоро на турнира в гр. Дряново, водени от треньора Евгени Хаджиев. Изпращаме Ви отворено писмо, което сме адресирали до цялото ръководство на Локомотив Пловдив и до някои от водещите медии в града! Целта ни е да изкажем огромните си благодарностти към треньора Евгени Хаджиев, който единствен даде шанс на нашите деца да играят. За жалост обаче, това му донесе страшно много упреци и негативни емоции. От снощи до нас, достигнаха слухове, че Евгени Хаджиев вече не е част от Локомотив Пловдив. Какви са точните причини, за неговото напускане, за нас са безизвестни, но сме напълно убедени, че не е направено нищо в посока, този треньор да остане на Лаута.


Поздрави,
родители на момчетата от набор 2008, трета група


Ето писмото на родителите, което ни пратиха:

ОТВОРЕНОПИСМО
До: Г-н Христо Крушарски
Собственик на ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
До: Г-н Иван Маринов
Директор ДЮШ на ЛОКОМОТИВПЛОВДИВ
До: Г-н Христо Бонев
Почетен президент ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
До: Г-н Атанас Узунов
Административен директор на ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
До: Г-н Чавдар Цветков
Спортен директор на ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
До: Г-н РуменРучейв
Председателна Съвета на директорите на ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
До: Г-н Росен Коруев
Член на Съвета на директорите на ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
До: Г-н Венко Рахталиев
Член на Съвета на директорите на ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
До: Г-н ГеоргиКарушев
Главен мениджър на ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ
КОПИЕ ДО:Средства за масово осведомяване


Уважаемо Ръководство, 

Обръщаме се към Вас от името на родителите на деца, трениращи в ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ-НАБОР2008 г.-ТРЕТАГРУПА. Желаем пред Вас, да изкажем огромните си благодарности към треньора Евгени Хаджиев, благодарение на който нашите деца участваха в наскоро провелия се турнир по футболв гр.Дряново. Убедени сме,че хората освен високи изисквания и претенции е редно да изказват и признателност.
Когато някой изпълнява работата си съвестно, влага цялото си сърце в работния процес,намира сили да се справи с всякакви трудности,които са неизменна част от всяка работа и въпреки всичко успява да окуражи, вдъхне увереност и допринесе за щастливите детски усмивки, заслужава да бъде похвален.
Според нас,именно в това се крие разликата между професионалиста и посредствения работник. В колкото и забързан,и материалнообвързан свят да живеем, понякога човек има нужда да усети нечия признателност, вместо каквито и да били материални блага. Всеки, който по някаква причина прекарва известно време в нашия общ дом "ЛАУТА“ е станал свидетел, че този ЧОВЕК е постоянно на работа, прекарва по-голямата част от деня си на стадиона, помага на другите треньори с каквото може, винаги намира време и сили да проведе, кога приятни,кога недотам приятни разговори с родителите
на децата. Отдадеността му към работата е достойна за уважение. Рядко в днешно време се срещат хора, за които думата работа означава любов, себераздаване и начин на живот. Този треньор е единственият ЧОВЕК, на който истински му пука за децата ни. Този треньор е единственият, който поради липсата на терени на "Лаута", в определения час за тренировки (два пъти седмично от 16ч., който е крайно неудобен за децата, защото те са на училище до 17:40ч. всеки ден), се нагърби с отговорност да води тренировките им, като ги провежда в съботните и неделните дни, поемайки работата на свой колега.
Уникалния шанс, който треньорът Евгени Хаджиев даде на децата ни, завеждайки ги на този силен турнир в Дряново, беше най-хубавото нещо,което им се случи в последната една година. Тръпката да гориш в играта, да усетиш емоцията да си натерена, да намериш сили да се бориш за всяка педя терен при силно негативен за теб резултат, да имаш блясъка в очите си, породен от любовта към тази велика игра, за нас това е с мисъла на футбола. Всичко,това се случи благодарение на треньора Евгени Хаджиев.Той е единственият човек, който им даде шанс да играят в истински мачове,защото тези деца за периода от август месец 2016 г. имат изиграна една, единствена контролна среща. За жалост нашите деца, поради липсата на официални мачове, нямат психиката да са победители. Имат огромно желание за победа, но много често в желанието си да се докажат, не успяват да покажат истинските си възможностти. Нямат опита, нямат и увереност таза победа.От друга страна имат огромен страх, от това дали ще се представят на нужното ниво, дали треньорът им ще ги одобри, дали ще ги извика да играят в някоя от “по-силните” групи. Дак ажеш на дете на 8г., че не става, граничи с безумие. Да чуваш как другите деца,попаднали съмнително в “по-добрите” групи, казват на децата ти, че са слабаци и ред други подобни епитети, от чисто морален аспект е осъдимо. Поради горепосочените причини ние сме безкрайно благодарни на треньора Евгени Хаджиев, който им подари тези пет дни, изпълнени с много футболни и щастливи емоции. Всеки ден, тези деца ни задават един и същ въпрос: “Кога пак ще ходим на турнира в Дряново?”
Турнирът, беше изпълнен с огромни трудности за треньора. Като се започне от настаняването в хотела и съпътстващите го проблеми, мине се през високите очаквания и претенции на родителите и се стигне до разгромните загуби в числов резултат. Въпреки всичко, този ЧОВЕК всеки ден успяваше да намери сили в себеси, за да окуражи момчетата си (ДА, неговите момчета, защото му се наложи, да ги защитава, дори и от собствените им родители), да им каже по една хубава дума, да им вдъхне увереност, за да се борят до последната секунда, да бъде всеки ден, всеки час и всяка минута, около тях, да им помага, да се грижи за тях.....
Този треньор сядаше редом с децата на масата, за да се храни, този треньор се държеше с децата ,като с равни, този треньор заслужава истинска признателност, затова, което прави за децата. Да, на турнира децата ни се класираха на някое от предпоследните места, но заслужено нашият отбор получи наградата за феърплей. Награда, която за нас е по-ценна от всяка купа или призово класиране. Ние не желаем децата ни да са поредните изрисувани и гелосани топ модели, ние не желаем думата спортист да се приема, като определение за "надут" нискоинтелигентен индивид. За нас,като отговорни граждани е много по-важно, да ги научим на спортсменство и уважение към всекиго и към всичко. За нас е много по-важно, да излизат с чест и с високо вдигната глава от всяка битка дори и преживяли поражение, отколкото да са победители на всяка цена. Точно тези,безкрайно ценни човешки качества се опита да изгради в децата ни треньорът Евгени Хаджиев. Когато, след края на турнира отидохме да изкажем лично благодарностите си пред треньора, единствения коментар от негова страна беше,че той е човека,който трябва да благодари на момчетата, че до последно не спряха да се борят.
Искрено се надяваме, че слуховете от последните часове, че треньорът Евгени Хаджиев вече не е част от екипа на Локомотив Пловдив са силно преувеличени!В случай, че слуховете се потвърдят, това ще е голяма загуба, както за нас и нашите деца,така и за любимия ни клуб ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!!!
С УВАЖЕНИЕ:
От родителите на деца, трениращи в ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ-НАБОР 2008г. ТРЕТА (ГЛУХА) ГРУПА!!!

Това е писмото на родителите - който разбрал, разбрал. И един приятелски съвет от нас към родителите на тези великолепни хлапета: Ако, някога отново изпаднете в подобна ситуация, то пробвайте писмото да е по-късо и нека по-активно участват в неговото изготвяне татковците. В противен случай рискувате тези, до които то е предназначено, да не го разберат. Както надяваме се, няма да стане и с това писмо.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС