Новини

Хаховците в БФС: Щипни ме тук, и тук, и тук...

Мнения

от Юлиян Ангелов 3576 прегледа 5

Хаховците в БФС: Щипни ме тук, и тук, и тук...

автор: Юлиян Ангелов

Аман от лапачи. То не стига, че футболът ни никакъв го няма, ами разни мижитурки в БФС праскат глоби като в средновековието. Сега Ботев го наказват с 2000 лева за "увреждане в района на стадиона". Честно казано по-голяма простотия от това мислех, че няма. Но се оказа, че бъркам. 


Ето още нещо от решението на дисциплинарната комисия: "За обиди към длъжностно лице, на основание чл.34, ал.2 и във връзка с чл.34, ал.1, т.2 от ДП /2016/2017/ – ДК наказва Георги Касабов – доктор на ПФК „Ботев” Пловдив със забрана за изпълняване на функции като доктор за 2 срещи и с глоба в размер на 1000 лева".


Наистина, безобразни решения на хора, които събират глоби по-ефикасно и от НАП. Феновете на Ботев изпочупиха стадиона. Нормалното е да се плати за оправяне на поразията. Къде виждате вината на Ботев за това, че феновете му чупят и рушат? Нали има охрана и полиция, тя следи за реда? Любопитно ми е, колко е глобена охраната за това, че не се е справила със задълженията си? Не си мислите, че Бешикташ плаща нещо за това, че феновете му хвърляха ракети по тези на Лион?


Лишаването на Ботев от услугите на клубния лекар д-р Касабов за това, че е изразил гражданската си позиция по дебилните отсъждания на рефера Чинков е знаков момент във футбола ни. Не може да махнеш Джипито си от работа с клиентите затова, че примерно обича чесъна и устата му мирише. Колко трябва да плати реферът Чинков за грешните си отсъждания. С тях той стана и една от причините за ексцесиите на трибуните, реакцията на д-р Касабов и всичко лошо в Стара Загора в сряда.


Д-р Касабов трябва да си плати, нормално е - чупиш, купиш. Хубаво е, че има позиция човекът. Трябва да плати, но да му забраниш да изпълнява задълженията си е престъпление. Защо от БФС не накажат феновете на Ботев, които чупиха оградата, със забрана за ходят на работа за една или две седмици?


Все въпроси, на които в БФС нямат отговор. Време е да се замислим - абе, защо изобщо се плащат тези глоби. Къде отиват тези пари? Стига лъжи, че се дават за развитието на ДЮШ. Нито стотинка не е постъпвала в пловдивски тим за развитието на ДЮШ, убеден съм!.

Докога ще ни правят на балъци?