Новини

В Ботев полилеят светна!

Жълто-черните се върнаха в битката за оставане в Първа лига

Мнения

от Юлиян Ангелов 2930 прегледа 3

В Ботев полилеят светна!

автор: Юлиян Ангелов

Ботев Пловдив направи всичко възможно точно преди Великден да се включи с пълна сила отново в битката за оставане в Първа лига. Двуседмичната идилия на жълто-черните, в която на два пъти бе победена Монтана и веднъж Пирин за купата, свърши.

Ботев падна у дома от Верея и вече не може да е сигурен, че няма да бъде изпреварен от Славия и Верея в крайното класиране. Към днешна дата канарите водят с четири точки пред белите и с 5 пред тима на Трейс груп.

Ще оставя настрана твърдението на неколцина мои приятели, които гледаха мача на "Коматево" и са убедени, че Ботев е пуснал на тима от Кольо Ганчево, а в замяна ще спечели за купата. Другият вариант е мачът в петък да е "ден година храни". Болни мозъци твърдят, че Ботев може да пусне на единия от двата конкурента в групата Славия или Верея.

Простата истина е, че в четвъртък Ботев бяха отчайващо ялови в атака срещу водения от Александър Томаш гости. Жълто-черните потвърдиха старата максима, че много хубаво не е на хубаво и след седемте вкарани гола в мрежата на трупата от Монтана, ги нямаше никакви във второто си поредно домакинство.

Честно казано, Верея и треньорът и не изненадаха никого в Коматево - бетон отзад и използване на всяка възможност за контаратака. Педро Еуженио е "жокерът" на заралии в момента, понеже вкарва от половин положение. Юношата на Ботев Георги Андонов също добре си е научил урока от дете и е опасен на контра, въпреки че е вече трудноподвижен. Но да не забравяме и факта, че и бранителите на Ботев не се славят като бързаци без топка.

На вратата Иван Чворович показва, че тази пролет приказките му са в повече, отколкото действията под рамката. Още не извадил мач и с нищо не е показал, че е по-добър от Георги Георгиев. Но тук Белия е по-наясно кой да пази, тъй като вратарството не му е било никога чуждо.

И така, замечтани в скритата някъде в зелено-белите облаци купа на България, канарите изпускат пулса на първенството.

Нищо чудно да се наложи да се трепери до последния кръг на размененото домакинство. Тогава от мача Ботев - Славия да се определя вторият тим, който ще ходи на плейаут.

Просто смятайте - Ботев гостува в следващите два кръга на Верея и Славия. Ако се получат сакътлъци, то Ботев ще е на точка зад Верея и две зад Славия. Всъщност, тук му е мястото в Ботев да благодарят та украинския защитник на Дунав Олексей Ларин, който с глава вкара за 1:1 със Славия в Разград в 95-ата минута. Тези две точки в актива на белите биха били много тежък баласт за Ботев в очертаващите се тежки кръгове.

Единственото, което звучи успокоително за жълто-черната общност, е, че начело на Верея е недоразумението като треньор Александър Томаш, чийто основен коз е приятелството с Димитър Бербатов. Просто съм сигурен, че Николай Киров отново ще измисли начин как да го излъже. Така, както прави с почти всички съперници на Ботев тази пролет.

Колега от Пловдивдерби твърди, че лампичката в Ботев светна. Може да ме броите за черноглед, но в интерес на истината - вече целият полилей на канарите свети!

Коментари