Новини

Асен Николов: Орисани сме да играем драми

Мнения

от Георги Анастасов 764 прегледа 0

Асен Николов: Орисани сме да играем драми

Баскетболният Академик Бултекс 99 спечели инфарктна победа срещу гостуващия Спартак Пл с 97:96 с кош в поседната секунда на Джордан Семпъл. Ето какво казаха някои от основните действащи лица в мача:

Асен Николов, треньор на Академик Бултекс 99:

Явно този сезон сме орисани да играем драми. Радващото е, че поне съумяваме да ги спечелим. Не беше леко, нервен мач. След първата четвърт Спартак доминираше в подкошието с тримата си високи играчи. Нямахме реакция на това, а и Ваклинов натрупа фалове. Това бе голямото им преимущество. Трудно е да играем нашия стил, когато не можем да си вземем борбата в защита - не можем да организираме бързата ни атака. Там се скъса нишката в играта ни. Бяхме принудени да играем на постепенно нападение, но се затруднихме със зоновата им защита. Бяхме мудни, нямахме достатъчно подавания. Разликата падна и стана нервно и напрегнато. Иначе първата четвърт играехме добре в защита, имаше настроение, стрелбата ни вървеше - беше удоволствие не само за публиката, но и за
мен. Срещу Берое очаквам победа, тя ни трябва.

Васил Бачев, Академик Бултекс 99:

Интересен мач, добро начало за нас, но не можахме да продължим по този начин до края. Взеха ни много борби в нападение. С такова начало не може да си позволяваме такива неща. Писано ни е този сезон да треперим, надявам се да е за последно. Все пак резултатът е добър за нас. Защо печелим драмите? Има и спортен шанс, но също така сме добре подготвени физически и това оказва влияние.

Александър Дяковски, треньор на Спартак Пл:

Съжалявам за резултата, но не мога да съм по-горд с момчетата с този обрат, който направихме. В края една ситуация, една грешка, кош в последната секунда. Трябваше ни малко късмет. Играхме с 6 човека, всички бяха страхони. Ако играем така можем да стигнем далеч. След първата четвърт започнахме да играем с много висок състав, с какъвто сме играли само 5 минути до сега в Стара Загора - с Гълъбов, Савич и Маринчешки на външна позиция. Отзад играхме в зона, която дори не тренираме, тъй като с 6 човека няма как да стане. Но сега се получи много добре. Целта ни бе да спрем бързата игра на Академик. Първенството е страхотно, всичко може да се случи, всеки може да изненада всеки на плейофите. нито можем, нито искаме да си избираме съперник, но можем да отстраним всеки.

Димитър Маринчешки, Спартак Пл:

Хубав, резултатен мач, но нещастен за нас. Не знам този сезон дали се дължи само на късмет да губим по този начин. завързаните срещи по-трудно ги взимаме. В първата четвърт Пловдив направиха аванс от 23 точки, което бе наистина стряскащо. Знаехме, че можем да се върнем в мача, тъй като баскетболът е игра на серии. Можехме и да го спечелим. Дали искам да играя в Академик? Не мога да коментирам, сега съм в Спартак, в бъдеще - всичко е възможно.