Спартаклии питат кой и защо иска концесия на "Тодор Диев"

13-05-2017 09:33 788 0

Ето обръщение на спартаклии във фейсбук страницата на феновете по повод споменатата нова регистрация на клуба и внесените документи за конвесия на стадион "Тодор Диев":

Днес стана ясна една много хубава и очаквана новина за футболната общественост в Пловдив, а именно - мъжкият отбор на Спартак Пловдив се завръща на футболната карта. Добрата новина съобщи днес кметът на Пловдив Иван Тотев.
Бързо резюме на неговите думи: В БФС са внесени документи за регистрация на ново дружество. Ръководството на отбора е поискало на концесия с нови параметри клубния стадион "Тодор Диев". Места на стадиона - минимум 5 000 със седалки, осветление, ремонт на съблекални др. От своя страна Общината се наема да бутне старите бараки от страната на автогарата.


Всичко изглежда много хубаво, но ние питаме:


Кой е внесъл документите в БФС, кое е ръководството в момента? Откъде изведнъж са намерени пари, ако е старото ръководство, начело с Георги Колев и Тодор Симеонов? Та нали същите тези преди няколко месеца фалираха клуба, не даваха пукнат лев за заплати пр., а сега изведнъж са намерени милиони? Не ни разбирайте погрешно, ние ще сме най-големите щастливци, ако всичко е вярно, но "гладиаторите" сме толкова изстрадали, че ни писна да ни лъжат. Ако е старото ръководство начело пак, нека да излязат с някакво обяснение на случващото се, с подробности. Същото важи, ако са се появили нови хора - няколко думи за хората. От коя дивизия ще започне любимият ни клуб (дъното го бяхме стигнали, да не дълбаем повече)?


И малко препоръки:


Надяваме се (при евентуален строеж) да има 4 сектора, а не само 2, все пак ще се бутат бараките, а и място има. Никой няма да се разсърди, ако вместо 5 има поне 7 000 места, все пак дори в този вид единствения сектор е за над 3 000 места. А и минимумът на новата концесия е за поне 5 000.


Друга голяма препоръка е да се махне това изчадие С-94 зад великото име СПАРТАК! Може и вече да е факт, но искаме сегашното ръководство, което и да е, да излезе на бял свят и да каже няколко думи пред обществеността за всичко случващо се.


СПАРТАК е религия за много пловдивчани!Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС