Шахклуб Пловдив обра медалите във Велико Търново СНИМКИ

13-05-2017 09:33 191 0

Шахматен клуб „Пловдив“ обра призовите места на провелият се този уикенд международен детски турнир във Велико Търново. Турнирът беше разделен на две групи – турнир „А“ за деца до 12 и 14 г. и турнир „Б“ за деца до 8 и 10г. Освен основната надпревара която се игра в 9 кръга по правилата на ускореният шах, се проведе и турнир по блиц – в същите възрастови групи. Състезанието в болярският град се проведе под патронажа на кмета на Велико Търново - инж. Даниел Панов, който лично награди призьорите в двата турнира.

В двата турнира до 8 и 10 г. очаквано победи соченият за фаворит Симеон Тодев. Още от първите кръгове той пое лидерството и не го изпусна докрай. В групата на момичетата до 10 г. отлично се представи Габриела Зънгарова. В турнира по ускорен шах тя грабна сребърният медал, а в турнира по блиц – бронзовият.

При 12, 14-годишните победител в турнира по блиц и носител на купата е Мартин Малинов, който завоюва и второ място – сребърен медал от турнира по ускорен шах при момчета до 14 г. Във възрастовата група при момичета до 14 години отлично играха и двете представителки на ШК Пловдив – Галя Читакова и Пея Карова. Галя спечели първо място и златен медал по блиц и сребърен медал по ускорен шах, а Пея се окичи с бронзов медал в турнира по ускорен шах. Добра игра показаха и другите състезатели на ШК Пловдив – Александър Каров, Андрей Иванов и Димитър Траков , с постигнатите си резултати те влезнаха в десетката на своите възрастови групи.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС