Уж се разбраха: Клубовете подписват с Локо за концесията

00-00-0000 00:00 1028 0

Общината, собственикът на Локо Христо Крушарски и спортните клубове, помещаващи се на Лаута уж се разбраха за концесията на спортния комплекс, който футболния клуб иска да вземе в пълната му цялост заедно със спортните обекти, ползвани от клубовете. След разгорещена среща в Общината, продължила близо час и половина се реши клубовете да подпишат нотариално заверени споразумения с бъдещия концесионер и договорите им с Общината за ползване на обектите под наем по Закона за спорта да бъдат прекратени.

Годините си текат и искам да оставя нещо след себе си. Уверявам клубовете, че интересите им няма да бъдат засегнати - предоставям им възможността сами да си напишат договорите, каза собственикът на Локо Христо Крушарски. Заедно можем да направим повече, отколкото поотделно. Мечтата ми е да върна стария вид на дружество Локомотив и всички клубове да се обединим, каза още Крушарски. Според него комплексът може да бъде завършен 5 години, след влизане на владение на концесията, но за инфраструктурата ще е необходимо още време. За стадиона трябват 14.5 милиона, тепърва ще смятаме другите разходи, каза Крушарски. Целта му е да направи Лаута 4-та категория на УЕФА но за това ще трябват и 1400 паркоместа, които трябва да бъдат разположени между останалите спортни обекти.

Вариантите бяха или да прекратим договорите с клубовете за базите едностранно, след което щяхме да влезем в съдебни дела, или да извадим останалите спортни обекти от концесията. След като клубовете се разбраха с г-н Крушарски, надявам се до месец да се подпишат тези споразумения. Защото, за да започнем процедура по отдаване на комплекса на концесия не трябва да има тежести - тоест - в случая - наематели, поясни зам. кметът по спорта Георги Титюков. Той не се ангажира с точен срок за процедурата, тъй като се чака нов закон за концесиите.
Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС