Вадят боксьор от затвора да защитава България

00-00-0000 00:00 1143 0

17-годишният Мехмед Чакъров - Гамби ще бъде освободен от „детски затвор", за да носи медали за България от eвропейското първенство по бокс. В момента талантът от „Арда Бокс" се намира във възпитателно училище-интернат в Ракитово. До този момент ръководството на специализираното школо за проблемни деца винаги е освобождавало младия боксьор за участията му в състезания.

„Само преди дни Гамби стана вицешампион на страната на държавното първенство за юноши в категория до 52 килограма. Загуби с 1:2 съдийски гласа на финала, но играта му впечатли националния треньор и Мехмед бе извикан в състава за международния турнир „Емил Жечев", който ще се прове в столицата", разказа за 24rodopi.com треньорът на Мехмед в „Арда Бокс" Стоян Узунов.

Състезанието в началото на април в София ще бъде генерална репетиция за националите преди евопейското първенство. Проблем единствено с документите може да спре Гамби от участие.

„Момчето няма лична карта. Трябва да му извадим и международен паспорт. Майката на Мехмед почина преди години. За целта трябва вторият му баща да даде съгласие и да се заемем с процедурата за изваждане на документите", посочи Узунов.

Треньорът се надява пастрокът Ангел Чакъров да съдейства за участието на Мехмед на елитния турнир. От възпитателното училище вече са заявили готовност да освободят момчето за надпреварите.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС