Пет нереализирани канарчета донесоха радостта на България

00-00-0000 00:00 1123 0

Румен Чандъров вече е история за "Ботев", но в Коматево имат още една причина да съжаляват за изпуснатия финансов благодетел. Този път обаче не става дума за нереализирания проект на Чандъров да построи стадион "Христо Ботев". С напускането на бизнесмена от Златоград жълто-черните пропуснаха шанса при тях да играят пет от момчетата, донесли голямата радост на България с класирането си за Европейското първенство за юноши до 19 г. 
Да, точно петима футболисти даде частната академия на Чандъров ДИТ за формацията на Ангел Стойков, която се нареди сред осемте най-силни отбора на Стария континент в своята възрастова група. Един от тях - Асен Чандъров, който е син на Румен Чандъров, дори записа няколко участия с жълто-черната фланелка преди да се върне в Септември след идиотската постъпка на група фенове, изгонили готвения за старши треньор Николай Митов.


От кои клубове идват новите герои на футболна България? Къде играят националите, които ще ни представят на европейско първенство? Изненада или не, но Септември (София) е с петима национали в тази възраст! За някои това може да е изненада, но за запознатите с работата на Септември - едва ли. Столичният тим, който в момента е във Втора лига, от няколко години развива детска школа заедно с академия ДИТ под ръководството на бизнесмена Румен Чандъров. Не случайно почти всички национални формации са съставени от момчета от ДИТ и Септември.

Лудогорец е представен от трима национали, колкото имат и ЦСКА, Левски и Славия. С по един са Верея и испанският Елче, в който играе Георги Русев.

От кои клубове са националите до 19 години

Вратари: Даниел Наумов (Лудогорец), Петър Петров (ЦСКА)

Защитници: Петър Генчев (Септември), Васил Добрев (Септември), Мариян Димитров (Септември), Ангел Лясков (ЦСКА), Петко Христов (Славия), Андреа Христов (Славия)

Халфове и нападатели: Ивайло Климентов (Лудогорец), Светослав Ковачев (Лудогорец), Ивайло Найденов (Левски), Станислав Иванов (Левски), Асен Чандъров (Септември), Иван Тилев (Септември), Тонислав Йорданов (ЦСКА), Калоян Кръстев (Славия), Георги Русев (Елче), Георги Янев (преотстъпен от Левски на Спартак Пл), Стивън Славков (Верея)

Кой клуб колко национали има във формацията до 19 години
Септември (София) - 5 национали
ЦСКА - 3 национали
Левски - 3 национали
Славия - 3 национали
Лудогорец - 3 национали
Верея - 1 национал
Елче (Испания) - 1 национал

Програма на мачовете на България от Елитния квалификационен кръг:

Израел – България 1:1

Франция – България 1:2

България – Босна и Херцеговина 3:1Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС