Почетен пловдивчанин: Аз съм българин и това е моята супер сила!

00-00-0000 00:00 208 0

Aлександър Команов е световен шампион по киокушинкай карате в Япония, успял да си спечели овации след победа над бодигард от личната охрана на руския президент Владимир Путин по време на световно първенство в Япония, 2012г.
Команов от 16 години неуморно тренира и се състезава на татамито. Има 103 победи в киокишин, двукратен световен шампион, двукратен вице-световен шампион, трикратен шампион на Япония, седемкратен европейски шампион, двукратен вице-европейски шампион, два пъти трето място на европейско първенство, вицеазиатски шампион, шампион на Австрия, шампион на Испания, Балкански шампион, десеткратен републикански шампион, петкратен призьор за “Най-техничен състезател”, двукратен носител на наградата за ‘Най-добро тамишивари’, двукратен носител на наградата за “Най-висок боен дух”.
Команов е взимал участие в професионални ММА боеве, където рейтингът му е 3-0 (победи-загуби). Всички победи са взети с нокаут.
Александър Команов е награден за “Спортист номер едно на Пловдив” за 2014г. и притежава най-високата титла за спортно майсторство- „Заслужил майстор на спорта”.

Сега Александър Команов се готви за за предстоящото Световно първенство в Токио. Преди дни се завърна от подготвителен лагер в София. Въпреки миналогодишната травма шампионът е в перфектна форма и очакванията за предстоящото състезание за големи.
Останалите национали, които взеха участие и в подготвителния лагер, и в функционалните изследвания, са:

Мъже: 65кг. Дилян Николов, Беркджан Шен; 75кг. Деян Братков, Андрей Андреев, Димитър Димитров; 85кг. Георги Дойчев, Кристиян Дойчев, +85кг. Георги Иванов, Христо Георгиев, Александър Команов, Петър Мартинов, Йордан Янев
Жени: 50кг. Моника Димитрова, Габриела Мирчева; 60кг. Ия Костова, Красимира Мирева; +60кг. Михаела Иванова

На 25 и 26 март в Токио ще се проведе Световната купа на KWF. Команов е Световен шампион за 2014 година и четирикратен европейски във федерацията Kyokushin World Federation (KWF).


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС