Два медала за България на Европейската купа по сноуборд

00-00-0000 00:00 170 0

Петя ГАЙДАРОВА

Въпреки жестоката конкуренция, българският състезател Петър Гьошарков показа отлични умения и успя да завоюва един сребърен и един бронзов медал от двата старта за Европейската купа по слоупстайл сноуборд в Пампорово. В състезанията се включиха около 30 участника от 3 континента, а най-добър и през двата дни бе младата сноуборд надежда на Америка – Брандън Дейвис. Състезанията се проведоха като част от програмата на Pamporovo Freestyle Open.С отличното си представяне Гьошарков увеличи шансовете си за спечелването на Олимпийска квота за игрите през 2018.

Състезателното трасе бе с дължина 560 м и беше позиционирано на ски писта Мечи чал. Арената за изява на талантливите сноубордисти включваше две рейл секции и два големи скока, на които участниците показаха спиращи дъха трикове и много стил. През първия състезателен ден до финалите от българска страна успя да се класира единствено Петър Гьошарков, а във втория ден допуснат до финала бе и Симеон Митрев. Митрев също се представи много добре и успя да заеме 5 място в общото класиране.

Победителите и в двата старта бяха наградени от кмета на Чепеларе Славка Чакърова. Подреждането в челните тройки в двата дни потвърди способностите на призьорите. На 13 март класирането бе: 1. Брандън Дейвис (Америка); 2. Петър Гьошарков (България); 3. Синдре Твейтен (Норвегия), а на 14 март - 1. Брандън Дейвис (Америка); 2. Йеспър Лендмарк (Швеция); 3. Петър Гьошарков (България).

Pamporovo Freestyle Open продължава до 19 март, като основен акцент в програмата през следващите дни ще бъдат двата старта по ски свободен стил в дисциплина слоупстайл на 17 и 18 март. И двете състезания ще бъдат излъчвани на живо по БНТ 1 и БНТ HD от 14:30 в петък и 14:00 в събота. Това е осмото поредно издание на доказано най-голямото фрийстайл събитие в България, което се реализира благодарение на Пампорово АД, Българо - Американска кредитна банка, Port Bulgaria West, Monster Energy, магазини Контрабанда и др.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС