До Колодрума строим стрелбище по олимпийски стандарти

00-00-0000 00:00 161 0

Модерен стрелкови комплекс за късо нарезно оръжие ще се строи близо до многофункционалната спортна зала "Колодрума". Той ще е с олимпийски размери, а общината вече има готовност с техническо задание, което фиксира параметрите на съоръжението - това стана ясно на заседание на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/.

Миналата година Общинския съвет излезе с решение да се осигурят 36 000 лева за проектирането. Локацията е в терен, който е общинска собственост и представлява ъглов парцел от около 5 дка до Колодрума в посока на жп линиите. Тук ще се разположат сградите на спортното съоръжение, ще се изгради и паркинг.

Първо обаче трябва да започнат процедурите по проектиране на комплекса, които вече са на дневен ред. Успехите, които имаме в стрелбата в последните години, изискват този спорт да има свой собствен дом, коментираха общинските експерти на своето заседание. Инициатор на техническото задание е пловдивският стрелкови клуб Тракия, който е водещ в страната. Надяваме се средствата да дойдат от общинския бюджет. Над 10 000 души в Пловдив притежават късо нарезно оръжие и в този комплекс ще могат да практикуват любимия си спорт, каза председателят на АКСС Тракия Камен Шишманов, който е и зам.-шеф на Общинския съвет. Така че освен за високо спортно майсторство и за провеждане на европейски първенства, балканиади и световни купи, залата ще е достъпна и за масов спорт, допълни той.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС