Общината връща стадион „Векта” доброволно на 3 януари

00-00-0000 00:00 179 0

Община Пловдив ще върне стадион ”Векта” на собственика му Петър Никленов доброволно още в първия работен ден след празниците - 3 януари. Предаването на собствеността е насрочено за 10 часа, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на градската управа. Така този път няма да се стигне до циркове, защото, когато преди година администрацията поиска да влезе във владение, неколцина общинари бяха заключени в стаята на охраната.
До последното развитие на нещата се стигна, след като Никленов спечели дело срещу общината за спортното съоръжение. То му беше отнето преди година с мотива, че е общинска собственост. Бизнесменът вече разполага и с изпълнителен лист, издаден на 14 декември.
Когато изходът от делото в Окръжния съд стана ясен, от общината обявиха, че ще обжалват пред ВКС, но независимо от това сега се готвят да върнат стадиона.
Игрището се намира точно до плувния комплекс „Нептун”. То се стопанисва от Никленов от 10 години и по думите му фирмата му е инвестирала в него около 1 млн. лева.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС