В Асеновец скочиха срещу затриването на клуба

00-00-0000 00:00 171 0

Фенклубът на Асеновец изригна остро срещу клубната управа в дните преди Нова година. Днес организираните привърженици на славния някога асеновградски тим, който сега е боксова круша в Югоизточната В група, поискаха среща с градската управа с писмо, публикувано във фейсбук страницата на сдружението. Запалянковците задават редица въпроси, най-силният от които е как след избирането на ново ръководство през лятото и със същия бюджет, през есента Асеновец се превърна за посмешище на Югоизток. Феновете питат открито и дали целта на УС е затриването на футбола в града, чийто стадион е позор за град от Европейския съюз.
„Уважаеми приятели,
Измина половин година от избора на нов УС. За съжаление обществеността остана на скрито за това дори кой е в този УС, кой е председател, какви са намеренията като цяло. Привържениците имахме големи надежди, защото в него влязоха цели трима общински съветници – предпоставка за положителни неща. Последвалите събития обаче внесоха много тревога и загриженост като резултатът е затриване на почти готов отбор за атакуване на Б група, освобождаване на хора и назначаване на некомпетентни такива, крайно незавидното класиране с 9 загуби от 17 мача /над 50 %/ и може би най-лошите условия за футбол в нашата група. Тъй като нещата с нашия отбор явно клонят към още по-лошо се принудихме да напишем прикаченото отворено писмо, което вече е внесено в деловодството на Община Асеновград, за което имаме и входящ номер.
Целта е ясна – силен и стабилен Асеновец от детския до мъжкия отбор, стадион с който да се гордеем, а не да ни е срам и да се страхуваме за здравето си“, гласи обръщението.
По-долу ви представяме и факсимиле от писмото до футболната общественост в Асеновград и градската управа.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС