Два златни медала за пловдивчани в турнира по таекуон-до

00-00-0000 00:00 147 0

622-ма състезатели от 11 страни участваха в 15-ото издание на BulgarianOpen по Таекуон-до ITF, което се състоя през уикенда в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в памет на Стоян Стоянов – първият медалист от световно първенство за България.

Турнирът премина на изключително високо ниво и при голям интерес от страна на спортната общественост. За откриването дойдоха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-министърът на спорта Асен Марков, директорът на 

Областната дирекция на вътрешните работи старши комисар Христо Разсолков, майстори, гранд-майстори и президентите на федерациите от всички държави участници. За пореден път в Пловдив пристигна игранд-майсторът и президент на Европейската федерация по таекуон-до Майкъл Прюит.

По предложение на президента на Българската федерация по таекуон-до Марио Богданов за първи път организацията на турнира бе променена от пирамидална система на единоборство „Всеки срещу всеки“.

„След световното първенство миналата година в зала „Колодрума“ Пловдив отново демонстрира големите си възможности да организира мащабни спортни прояви от най-висок ранг.

В лицето на състезателите и гостите градът намери още стотици нови приятели“, коментира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров.Той благодари за подкрепата на Община Пловдив, както на и всички, които се включиха в организацията на турнира.

Радост на публиката донесоха златните медали на пловдивчаните Димитър Китипов при мъжете и Божидар Матов при юношите – старша възраст.

Костадин Димитров заяви, че вече се работи за още по-добро представяне на българските състезатели в отделните дисциплини на предстоящото Европейско първенство по таекуон-до, което ще се състои в Ливърпул в края на април.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС