Осем златни медала за Пловдив от турнир по спортна аеробика

00-00-0000 00:00 269 0

Осем златни медала спечелиха момичетата от пловдивския клуб “Аеробика – АМД“ на детски турнир по спортна аеробика „Бъдещи звезди на аеробиката”, който се проведе на 19 ноември в Спортна зала „Триадица” в София. За втора поредна година състезанието се организира от Съюза по аеробика със съдействието на Фондация „София – Европейска столица на спорта 2018 г.”. Турнирът има за цел да популяризира аеробиката сред деца от различни възрастови групи като достъпен и атрактивен спорт, както и да привлече повече желаещи да се занимават системно с аеробика. Участие в него взеха над 170 състезатели от 8 клуба в страната.

Състезанието се проведе за възрастови групи 5-6 години, клас А 7-8 години и клас Б във възрастови групи от 8 до 19 години.

60 състезатели от пловдивския клуб “Аеробика – АМД“ взеха участие в надпреварата във всички категории, като безапелационно окупираха първите места в почти всички категории на елитната група в клас А (4 златни и 1 сребърен медал),както и в клас Б (4 златни,2 сребърни и 1 бронзов медал) . Ето и призьорите:

Клас А 7-8 години

Категория „индивидуално момичета“

1 място – Габрела Андонова

2 място – Кремена Кацарска

4 място – Марина Тандова

„Категория „индивидуално момчета“

1 място – Даниел Паков

Категория „Тройки“

1 място – Габриела Андонова, Кремена Кацарска, Николета Кацарова

5 място – Дара Балабанова, Поля Петрова, Виктория Божилова

Категория „Групи“

1 място - Мариня Тандова, Поля Петрова, Даниел Паков, Кремена Кацарска, Габриела Андонова

4 място – Теодора Рибарова, Дария Иванова, Ивета Стефанова, Йоана Константинова, Кристина Краева

Клас Б

Малка формация 7-8 години

1 място – Никол Краева, Мария Кайрякова

Голяма формация 9-10 години

1 място – Анна Чалъкова, Ана Мария Чернева, Виктория Черкезова, Дениса Петрова, Кристина Ламбрева

Малка формация 11-14 години

1 място - Яна Георгиева,Милена Желева

2 място - Елисавета Райчинова,Габриела Георгиева,Краси Колева,Майя Чертова

Голяма формация 11-14 години

1 място - Джулия Чолакова,Симона Агова,Нели Пашова,Виктория Тодорова,Венилина Палийска

Малка формация 15-19 години

2 място - Моника Георгиева,Кристияна Трифонова,

3 място - Теодора Лулчева,Гергана ПетроваПри най-малките (5-6-годишни) с медали се окичиха децата от детската спортна школа на клуба:

Мария Черпокова, Едит Кюрегян, Дари Навущанова, Зорница Ламбрева, Кристина Стефанова, Зорница Славова, Елена Бенина, Ива Агова, Анна Пашова, Виолета Умурска, Нина Танчева, Мария Янкова, Нора Панайотова, Виктория Захариева, Величка Грозева, Виктория Томова и Никол Колева.

С този турнир завърши и състезателният сезон на клуба, чиито състезатели тази година взеха участие в 7 международни и 5 вътрешни състезания от които завоюваха общо 116 медала.

До края на годината за състезателите и децата от ДСШ на клуба остава само подготовката и участието в големия коледен концерт, който още се проведе на 11 декември, посветен на юбилея на клуба, който тази година навършва 20 години от създаването си.


Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС