Новини

Изявление на Христо Крушарски, отива при кмета

Локо

от Юлиян Ангелов 430 прегледа 0

Изявление на Христо Крушарски, отива при кмета

Изявление на президента на ПФК Локомотив Пловдив Христо Крушарски


Уважаеми локомотивци,

Обръщам се към цялата черно-бяла общност, тъй като в последните дни отново ставаме свидетели на разпространяването на невярни и манипулативни информации, с които се цели да бъде дискредитирано ръководството на Локомотив Пловдив. Този път е използвана болната за всички нас тема, свързана с изграждането на новата база на ДЮШ и новия стадион.

Ден след проведената на 6 февруари среща между министъра на спорта Красен Кралев, кмета на Община Пловдив Иван Тотев, представители на Фенклуб „Локомотив Пловдив“ и почетния президент на Локомотив Христо Бонев, в публичното пространство се появи информация от състоялата се среща, в която е акцентирано върху следното:

„Неизбежно беше засегнат и проблемът с пасивността на клубното ръководство на Локомотив Пловдив. Тази пасивност беше изтъкната от страна на общинската управа на Пловдив като сериозна пречка.“

Прави се внушението, че аз и ръководството на клуба не сме заинтересовани да бъдат построени тези два стратегически за развитието на клуба обекта.

Направих си труда да изгледам запис от срещата. Внимателно изслушах изказването на кмета на община Пловдив Иван Тотев и останах озадачен, защото никъде не чух той да споменава, че ръководството на Локомотив Пловдив е било пасивно. Може би е редно авторите на посочената публикация да уточнят кого точно визират, цитирайки „общинската управа на Пловдив“? В приложеното по-долу видео господин кметът съобщава, че е приключило прединвестиционното проучване на двата обекта - новата база на ДЮШ и новия стадион, анализите вече са готови и предстои да започне процедура по отдаването на обектите на концесия. Което означава,че нещата са на финалната права и от тук нататък следват процедури, които са изцяло в правомощията на органите на местната власт.

Достигането до този етап обаче нямаше да се случи, ако ръководството на Локомотив е било „пасивно“ и не си е свършило работата. Ще остана верен на традицията си и отново ще говоря с факти.

Ръководството на Локомотив Пловдив е заявило своите инвестиционни намерения, които са входирани в Община Пловдив по съответния ред както следва: №16КЛ37 от 25.01.2016 г. и №16КЛ413 от 05.10.2016 г.

Ръководството на Локомотив Пловдив е възложило изработването на проекти за двата обекта, които вече са факт.

Ръководството на Локомотив Пловдив е входирало всички изискуеми документи, които са необходими за отдаването на концесия на имот, предвиден да се превърне в тренировъчен комплекс, намиращ се в ЖК Тракия, както и концесия за реконструкция и модернизация на ,,Спортен комплекс-стадион ,,Локомотив\'\'. Входящите номера са съответно 17КЛ262 от 23.10.2017 година и 17КЛ212 от 30.10.2017 година.

Така че, ако е имало пасивност по отношение на обновяването на стадиона и построяването на нови бази, то тя със сигурност не е от страна на сегашното ръководство на клуба.

И за да спрат спекулациите по темата, възнамерявам да се възползвам от обявената от кмета Иван Тотев възможност за лична среща с него по въпросите, свързани с двата проекта, като бих се радвал да дойдат не само представители на фен организациите, присъствали на предходната среща, но и всеки заинтересован редови локомотивец.

09.02.2019г. Христо Крушарски, президент на ПФК Локомотив Пловдив

Коментари