Новини

Изгряващата звезда на Пловдив: Искам в НБА ВИДЕО

Таланти

от Юлиян Ангелов 252 прегледа 0

Изгряващата звезда на Пловдив: Искам в НБА ВИДЕО

Дали съм талантлив незнам, но трудолюбив - да, твърди 14-годишната баскетболна надежда на Академик Бултекс 99 Симеон Димитров. Младокът бе избран наскоро за Изгряваща звезда на Пловдив в колективните спортове за 2018 година.

Ето какво споделя Симеон пред камерата:

Обичам баскетбола, тъй като това е единственият спорт, който ти дава възможност да полетиш с топката. Баскетболът е моята страст и по тази причина успявам да се справя с тренировките и училището. Уча в Английската и това отнема много време, но не мога да пропусна тренировка.

Никога няма да забравя дебюта си в мъжете на Академик Бултекс 99. Само 20 секунди на терена, но най-незебравимите в моя живот досега. Случи се през декември 2017 година в Самоков. Бях много притеснен и се радвах, че топката не дойде до мен, тъй като със сигурност щях да сбъркам и да сътворя някаква глупост.

Досега съм бил само при треньора Йордан Иванов и всичко, което знам е благодарение на него. Трудно ни е в отбора на Академик Бултекс 99, тъй като повечето сме набор 2004. Миналата година направихме требъл - Купата на България, Републиканско и Балканска купа. От две години играя в Евролигата с отбора на Балкан Ботевград. Обичам да играя и за националния отбор, където треньор ми е Йордан Иванов.

Мечтая да замина в чужбина. Любим отбор ми е Реал Мадрид. В Испания сега се играе най-добрият баскетбол в Европа. Иначе, като всички момчета искам някога да играя и в НБА, споделя Симеон Димитров, който е само на 14 години, но вече знае какво иска. И ще го постигне!

Коментари