Новини

Кметът прати писмото за парите от фонда за Ботев

Ботев

от Дончо Донев 494 прегледа 0

Кметът прати писмото за парите от фонда за Ботев

Кметът на Пловдив Иван Тотев е изпратил подкрепително писмо до ПФК Ботев, което отваря възможността клубът да кандидатства за финансиране под формата на заем пред Фонда за градско развитие за строителството на стадиона. Канарчетата прибегнаха до този вид финансиране, въпреки че преди 3 месеца мажоритарният им собственик Георги Самуилов бе обявил, че не иска помощ от държавата за дострояване на стадиона и бе обещал до март 2020 г. той да е готов.

Документът, подписан от Тотев, бе издаден на основание на положителното становище на Междинното звено по приоритетна ос 1 по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 година. В него се подчертава, че проектът е в съответствие с приоритетите в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и се изразява принципна подкрепа за финансирането му чрез финансови инструменти по Приоритетна ос 1 на ОПРР.

От ПФК „Ботев“ АД информират, че необходимата техническа документация за извършване на строителството е изготвена, като трябва единствено да бъдат спазени процедурите за осигуряване на финансиране, за да стартира строителният процес. От ръководството потвърждават твърдото си намерение да изпълнят проект „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“ в рамките на договорения срок.

Коментари