Новини

За Златински проби, за Мърдеша не

Локо

от Дончо Донев 941 прегледа 0

Дуйе Мърдеша. Сещате ли се за този футболист, който цяла есен се водеше част от представителния отбор на Локомотив? Вероятно не, тъй като той изигра само 30 секунди в официален мач. Въпросният Дуйе обаче прибра едни 15 хиляди евро и се прибра предоволен в родната Хърватия, откъдето бе взет от някоя от аматьорските лиги.
Дуйе обаче бе привлечен без грам проби, въпреки почти никаквата си визитка. Не така стоят нещата обаче за любимеца на черно-бялата агитка от близкото минало Христо Златински. За да бъде привлечен отново на Лаута Златински трябва да мине проби, отсече Акрапович. Припомняме, че до юни бившият национал бе капитан на елитния румънски Университатя (Крайова), а през есента игра три мача за победителя в Шампионската лига за 1986 г. Стяуа. „Ако Христо Златински иска в Локомотив (Пд), да дойде на проби, няма проболем“, обяви на пресконференция вчера босненският специалист.
„Стартираме днес подготовка, всички играчи са здрави. Само Вилим Посинкович претърпя операция и започва с индивидуални тренировки. Още от сутринта започнахме с тестове. Ще има играчи на проби и българи и чужденци, днес започват четирима, които ще са на проби. Чакаме и момче, което е играло в Италия (б.а. Николай Тодоров) също ще бъде на проби. Ако юношите покажат качество ще получават шансове. Аз винаги ги привиквам да тренират с мъжете. На този етап няма да има играч, с който ще подпишем, само такива на проби. Райков и Умарбаев остават, спекулации са, че ще бъдат освободени. Искаме да играем добър футбол и ако можем да влезем в шестицата. Не беше лесен първият полусезон. Можехме да имаме 8 въпроси повече. Всеки футболист, който иска да дойде в Локомотив трябва да го гледам, да видя неговите качества и тогава ще бъде привлечен. Говорили сме около 15 пъти с Крушарски, той ми каза, че ми има доверие на всичко, което правя. “

Коментари