Новини

ПФК Ботев почете клубния патрон (и нещо важно)

Пловдив

от Юлиян Ангелов 188 прегледа 0

ПФК Ботев почете клубния патрон (и нещо важно)

ПФК "Ботев" отдаде почит на своя патрон - великият българин Христо Ботев, навръх 171-годишнината от рождението на революционера със страстно перо.

По традиция най-старият футболен клуб в страната се включи в тържествените церемонии в родния град на Ботев Калофер и в Цар-Симеоновата градина в Пловдив.

Представители на "Ботев" и деца от клубната академия поднесоха венец и цветя пред внушителния монумент с осанката на революционера в подбалканския град.

Малко по-късно в присъствието на ръководството и спортно-техническия щаб в центъра на Пловдив, венец поднесоха футболистите от представителния отбор Лъчезар Балтанов и Кристиан Димитров, а с цветя паментикът на Христо Ботев отрупаха отново деца от "жълто-черната" школа.

На 6 януари 2019 г. се навършват 171 години от рождението на пламенния революционер. Пред делото на Ботев на тази дата се прекланя цяла България, а събитието годишнината се отбелязва с церемоннии в редица населени места в страната.

"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" излезе със съобщение за важно сбирка на феновете. Ето го:

Скъпи ботевисти, каним Ви на среща, която ще се проведе на 09.01.2019г. в хотел "ИнтелКООП" от 18:30ч. На нея ще присъстват хора от "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив", Сдружение "ПФК Ботев", Обединени фракции Бултрас и редови ботевисти, на която ще стане ясно как седят нещата с подновяването на строежа на ст. "Христо Ботев" и обсъждане на това какви действия ще предприемем ние.

Очакваме Ви!

КОЛЕЖА ЧАКА!!!

Коментари