Новини

Бултекс би Академик в Правец за сефте победа през сезона

Пловдив

от Юлиян Ангелов 111 прегледа 0

Бултекс би Академик в Правец за сефте победа през сезона

Академик Бултекс 99 взе първата си победа за сезона, като се наложи при гостуването си на Академик София със 102:79. Лишени от късмет до момента на няколко пъти пловдивчани изпуснаха успеха, но днес в Правец бяха безапелационни и заслужено победиха.

Отборът на домакините бе измъчван от контузии и болести, затова завръщането на Александър Милов без игрова практика на терена не успя да помогне много. Цветомир Чернокожев игра болен, а Николай Михайлов не успя да се включи въобще в срещата. Милен Дудев и Александър Илиев пък останаха извън терена с контузии.

Вероятно по тази причина Академик изигра най-слабия си мач до момента, като бе надигран и в двете фази на играта.
кадемик Бултекс 99 стартира по невероятен начин двубоя, като след серия от 10:0 за начало, в края на първата част вече водеше с 20.

Домакините имаха един кош от игра чак до последната минута от четвъртината, но позволиха на пловдивчани да реализират страхотен процент от своите атаки. Академик Бултекс имаше сериозно предимство и в борбата под коша, като след една част се откъсна с 30:10.

Академик София стопи малко от изоставането си в началото на втория период, но с добрата си успеваемост и борба, пловдивчани пак се върнаха на двайсетина точки напред и ги поддържаха без особени проблеми. На почивката те водеха с 56:32, при това без напрежение, докато нищо в играта на Академик София не се получи през първото полувреме.

Академик Бултекс започна второто полувреме с две поредни тройки, за да убие всяка възможна интрига. С много усилия и добрите изяви на Цветомир Чернокожев за домакините, разликата "падна" до 20 точки в началото на финалната част.

Раздвижената и много ефективна игра на плодвивския Академик в нападение обаче не остави надежди.

25 точки за 25 минути за победителите реализира капитанът Васил Бачев, а всички титуляри в състава записаха двуцифрен точков актив. Питър Олисемека се отличи с дабъл-дабъл за успеха със 16 точки и 13 борби.

Чернокожев бе най-полезен в отбора на Академик София с 19 точки, по 12 реализираха Николай Николов и Лъчезар Димитров./bgbasket.com

Коментари