Новини

Славчо Тошев: В Ботев ставаха култови неща

Няколко пъти бях на погребение на президента Христолов, разкрива един от най-неуспешните вратари в жълто-черната история

Жълто

от Дончо Донев 1552 прегледа 0

Докато пазеше на "Ботев" Тошев често се навеждаше да вади топката от мрежата си.

Бившият вратар на Ботев Славчо Тошев намери начин отново да стане интересен. Пазарджиклията, който е по-известен като паркетен лъв разкри интересни факти от времето, когато пазаше на канарчетата. Той ще се запомни с комичния гол, който пусна в дербито през есента на 2007 г.
"В Ботев съм ставал свидетел на култови неща. Бил съм поне три пъти на "погребението" на Димитър Христолов. Феновете правиха шествия, слагаха ковчег, некролог отпред. Заплатите в Пловдив се даваха рядко – на четири месеца се изплащаха по 50% с обещание за останалите, които така и не се плащаха. Веднъж Христолов каза пред отбора, че е уредил подготовка в Италия, контролни мачове, всичко. Отидохме там след пътуване с влак и се оказа, че в хотела не знаеха за пристигащ футболен отбор. Нямаха достатъчно свободни стаи. Наложи се да спим по 4-5 човека в двойна стая. Цялата стая беше в сакове, а по пода спят хора. Цирк!

Отделно контролните мачове бяха на по 300 километра разстояние, в планински район. Храната беше малко. Хапваме сутрин малко, потегляме с автобус и след 5-6 часа път играем, а след това наобратно същото. За един мач с Левски пристигнахме в София с уж нов автобус. Нито обаче му работеше климатикът, нито му се отваряха прозорците. Когато пристигнахме на "Герена", двама повърнаха, а един беше пред топлинен удар. И след един час излязохме срещу Левски", спомня си още бившият вратар", разказа Тошев пред Спортал.

Коментари