Новини

Момче от Локо сред най-големите таланти в света

Авторитетният "Гардиън" постави Ияд Хамуд в Топ 60, националният селекционер не го брои за жив

Таланти

от Дончо Донев 1373 прегледа 0

Момче от Локо сред най-големите таланти в света

Кадърът на школата на Локомотив Ияд Хамуд попадна в изключително престижна класация. Той бе включен селекцията на английския вестник "Guardian" за 60-те най-големи таланти, родени през 2001 година. Супер интересен и показателен за трагичното състояние на футбола ни е фактът, че състезаващият се за Шефилд Уензди нападател не е викан в националния отбор за разлика от доста ментета с бащи с дебели портфейли.

Всяка година Guardian прави подобна класация на 17-годишните и по този начин представя някои от бъдещите големи звезди на футбола. Анализаторите сега са обърнали внимание на откритието на Едуард Ераносян.

Ето и какво пишат за футболиста на Шефийлд Уензди:

Хамуд прикова вниманието за първи път през 2016, когато на възраст от 15 години и 4 месеца се превърна във втория най-млад футболист в българското елитно първенство.

Роден от ливански баща и българска майка, той направи асистенция в дебюта си за Локомотив Пловдив в дербито срещу Ботев.

Преди да се присъедини към академията на Шефийлд Уензди през 2017, Хамуд изкара пробни периоди в Арсенал и Стоук Сити. Скорост и сила са две от ключовите му оръжия. Обожава Лионел Меси и веднъж каза, че баща му, фен на Манчестър Юнайтед, е причината да се влюби във футбола.

Коментари