Новини

Грешникът Кристиано: "Влязох й отзад. Беше грубо"

Извинете, но в случая "Ронадло" има нови подробности, ситуацията за него става много лоша

Жълто

от Юлиян Ангелов, по Der Spiegel 6084 прегледа 0

Грешникът Кристиано: "Влязох й отзад. Беше грубо"

Юлиян Ангелов, по Der Spiegel

Der Spiegel продължава да създава проблеми на Кристиано Ронадло. През уикенда журналистите разказаха как през 2009 година адвокатите са спасили суперзвездата от затвора.

За Роналдо работели цял отбор юристи. Работата водел личният му адвокат Карлос Осорио де Кастро. Помагали му:

• частен детектив от Лас Вегас (със здрави връзки в местната полиция).

• двама португалски юристи.

• Адвокат Ричард Райт от Вегас (за час работа - 475$).

• медицински и съдебен експерт.

• лондонската юридическа фирма Schillings (слоганът й е "Намерете проблема, контролирайте кризата").

• компанията Lavely & Singer (защитавала интересите на Камерън Диас и Дженифър Анистън).

А в другия край на терена адвокатът на Майорга, който се е специализирал в автомобилни произшествия, излязъл сам.

Разследването с кодово име "Роналдо" и подробната му версия.

Der Spiegel твърди, че разказва събитията по получени документи (самите документи не са публикувани).

1. Юристите дали на Роналдо кодовото име "Topher". Първо те изпратили частен детектив в хотел "Palms Place". Той изследвал вилата, в която бил отседнал Роналдо по време на ваканцията си, стаите, джакузито и оценил акустиката.

2. Адвокатите се смущавали от факта, че полицията дълго време не обявявала откриването на подобно дело. Адвокатите на Роналдо се договорили да не използват думата "изнасилване", а да го наричат "предполагаем сексуален тормоз".

3. Установено е следене на Майорга. Детективът научил всичко: с кой се запознава, къде яде, колко чаши вино пие. Научил даже, че Майорга на изборите е гласувала за демократите, изнамерил няколко глоби за неправилна паркиране и номера на брачното свидетелство.

4. Юристите изучили всички закони на САЩ. Интересувало ги могат ли обвиняеми по такива дела да бъдат екстрадирани от Европа в Щатите.

5. През септември 2009-а адвокатите съставили дълъг въпросник за Роналдо, този документ можел да изиграе ключова роля в делото (по някакъв начин се оказал на разположение на Football Leaks).

- Опишете подробно какво се случи с г-жа С. от първия ви физически контакт, който се е появил между вас в другата стая, и опишете последователността на събитията.

- Проникнах отстрани. Тя ми позволи да го направя. Лежеше настрани на леглото, влязох отзад. Беше грубо. Не сменихме позата 5-7 минути. Тя каза, че не иска, но ми позволи да го направя. Всичко беше грубо. Обърнах я по гръб и беше много бързо. Може да е получила няколко синини, когато я сграбчих. Тя ме отблъсна и продължи да говори: "Не. Не прави това. Аз не съм като останалите". След всичко аз се извиних.

- Госпожа С. повишавала ли е тон, или е викала?

- Няколко пъти каза "не" и "спри".

По данни на Football Leaks, след това се е появила нова версия на въпросника. В него отговорът на първия въпрос бил сериозно редактиран: "Тя лежеше на леглото и аз влязох отзад. Не сменяхме позата 5-7 минути. Тя не викаше. Не молеше за помощ или нещо от този род".

6. Медицинските експерти, работещи за Роналдо, предположили, че ректалните травми биха могли да бъдат причинени от "различни неща, а не непременно от проникване на пениса".
Също така адвокатите помолиха за помощ бивш полицейски служител, имащ опит със сексуално насилие. Той предположил, че Майорга може сама да е причинила нараняванията по себе си и затова се обадила няколко часа по-късно в полицията.

7. От септември Осорио (личният адвокат) е започнал да праща големи суми от банковите си сметки на юридически фирми. През Lavely & Singer помолила за помощ съдебния експерт за услуга (заплата 350 евро на час) и медицинския експерт (2500 евро за всички услуги). Осорио се оплаквал пред колеги по електронната поща, че Роналдо смята юристите за "прекалено скъпи". Осарио се опитал да издейства отстъпка, но получил отговор: "Него (Роналдо) го грози екстрадиране в САЩ, затвор или най-малкото удар по репутацията му, ако делото на Майорга стане публично достояние. Обещаните пари трябва да бъдат преведени колкото се може по-бързо. Най-добри пожелания".

Изгубената рокля

Разследването тази седмица е било възобновено, но има няколко проблема. По думите на адвокат Лесли Марк Стовъл (белокосият господин на снимката по-горе), полицията е загубила важни улики - роклята, в която е била Майорга и която тя е предала на експертите, а също и първо оплакване на момичето.
Полицията продължава да не коментира случая. Върви разследване.

Грешникът Кристиано: "Влязох й отзад. Беше грубо"

Грешникът Кристиано: "Влязох й отзад. Беше грубо"

Грешникът Кристиано: "Влязох й отзад. Беше грубо"

Коментари