Новини

Марица напред за АФЛ с бой над Куклен

Пловдив

от Дончо Донев 359 прегледа 0

Марица напред за АФЛ с бой над Куклен

Марица победи с 4:2 Атлетик (Куклен) в мач от първия кръг на областния етап в турнира за Купата на АФЛ. Срещата се игра във вторник на стадиона в градчето от Родопската яка. Наставникът на кършиякалии Борислав Караматев бе пуснал предимно резерви и юноши, но те се справиха добре и класираха тима напред.
В 14-та минута Йордан Пейчинов изведе Стоян Пидев, който центрира с едно докосване на втора греда и Георги Георгиев откри резултата. В 19-та минута Пламен Табаков пусна хубав пас към Георги Георгиев. Той изведе Мартин Анастасов, който удвои. В 27-та минута домакините намалиха, но малко по-късно, в 35-та минута, Ерик Смилянов отбеляза нов гол за Марица, от дузпа, за която самият той бе съборен. Домакините отново намалиха, след грешка на маричани, като при този резултат завърши първата част.
През втората част, в 62-та минута, Ерик Смилянов бе изритан в наказателното поле на домакините, поради което се наложи да му се оказва лекарска помощ. Александър Праматаров изпълни добре отсъдената дузпа и реализира за 2:4. Резултатът се запази до края на мача. Така Марица спечели заслужено и продължава напред в турнира.

Коментари