Новини

Чудо: Наш футболен рефер се запопи, стана свещеник

Жълто

от Дончо Донев 1168 прегледа 0

Чудо: Наш футболен рефер се запопи, стана свещеник

Какви ли не чудеса е способен да ни поднесе българския футбол. А тези, които мислят, че нашите футболни хора не са способни на покаяние и на добри дела, дълбоко грешат. Пример за това е представителят на най-оплюваната и подозирана в далавери каста в любимата игра - съдиите.
Радостин Стоянчов, който свири мачове в регионалната футболна група в Кюстендил, отскоро е ръкоположен за свещеник в храма "Св. Мина" в областния град, казаха посещаващи черквата миряни.

От няколко години младият мъж съчетавал изявите на футболен арбитър със свещенослуженето, но като иподякон в кюстендилския храм. Официално е ръкоположен на 15 август - Голяма Богородица. Вече го включват в съслужие. Така беше и на молебена, отслужен този уикенд при паметника на Булаирци в центъра на Кюстендил за почитане паметта на загиналите в Първата световна война, припомня кмета.бг. Сигурно ще му дадат и отделна енория, предполагат миряни.

Мъже от разнообразни граждански професии са вече утвърдени свещенослужители в Кюстендилско - бивши полицаи и военни, финансисти и счетоводители. Сегашният архиерейски наместник на Кюстендил отец Генади Генадиев пък е бил в оркестъра на бившия ансамбъл "Струма" в Кюстендил и свирел на тамбура.
Тепърва предстои да разберем дали някой от колегите на Стоянчов - Ставри врачански, Сватбата, Шуменския, Вальо панделата и ко, ще прибегне до покаяние за многото грехове на терена и извън него. За началниците на изброени горе нямаме надежда.

Коментари