Новини

Зехтински: Камбуров трябва да се върне в Локо

Неделев трябва още да се труди, за да стигне Чико, убеден е жълто-черната легенда

Мнения

от Дончо Донев 1533 прегледа 0

Зехтински: Камбуров трябва да се върне в Локо

Един от най-големите футболисти в историята на Ботев Петър Зехтипски сподели малко известния факт, че именно той е дал път в големия футбол на станалия впоследствие легенда на Локомотив Мартин Камбуров. „Като станах старши треньор в Ботев беше така, че всяка седмица играехме с юношите-старша възраст. Стефан Михайлов бе техен наставник. Харесах си три момчета, които бяха с много добри физически данн. Мартин Камбуров бе единият. Дечо Аризанов и Караславов другите. Мартин заигра при мен и аз виждах в него много добро бъдеще. За жалост, като ме изгониха от Ботев, следващите не го харесаха и не го оцениха.
Поддържам добри отношения с Камбуров и като беше футболист на Локомотив, и коментираме футболните неща. Той стана легенда на Локомотив и би трябвало да направят всичко възможно да го върнат. Няма да се бъркам и ги уважавам много, но за него трябва да се направи всичко възможно, за да се задържи”, сподели Зехтински пред Диема.

Зехтински говори и за отношенията си с настоящата звезда на канарчетата Тодор Неделев. „С Тодор Неделев се чухме наскоро и ми каза: „Бат Петьо изравних те по голове”. Аз му казах да не гледа тези работи. Изпитвах по-голямо удоволствие да подам, отколкото да вкарам. Целият отбор тогава имахме прекрасни халфове. Дефанзивният ни халф Марин Бакалов бе феноменален и подаваше невероятно. Гошо Георгиев, Васко Симов - Ние нямахме тайни в това отношение. Важно бе да имаме хора отзад, който да отнеме и напред, който да вкара. Събрахме се много добри футболисти и е жалко, че за десетина години не станахме шампиони.

Чико е най-големият в историята на Ботев. Тодор Неделев ще трябва още да се труди, защото има чудесни качества и ми е слабост. Знае се, че заедно с Андрей Павлов го открихме в Белозем и той тръгна много добре. В последните години стана трети в България, както и футболист на Пловдив. Ще расте нагоре. Критиките за мача с Етър не ги разбирам. Тошко направи чудесен пас през второто полувреме, за да изведе Балтанов. Лъчо даде към Петков и стана гола. Вкара дузпата, удари две греди. Смятам, че за Тошко е недостатъчно.Този Ботев може да играе чудесен футбол, тъй като също е със силна халфова линия. Балтанов, Серкан, Тодор Неделев”.

Коментари