Новини

Няма такива хора! Ехо от пещерата с децата

Свят

от Юлиян Ангелов 2801 прегледа 0

Панчо Благоев, човек на "Марица" в Тайланд

Часове след като последен напусна пещерата Tham Luang д-р Ричард Харис научава, че баща му е починал, съобщават медиите в Австралия. Д-р Харис е обучен водолаз с дългогодишен опит, участвал в спасителни мисии. Той стоя неотлъчно до децата в пещерата и промени стратегията по спасяването им като препоръча най-слабите да бъдат изведени първи.

John Volanthen - един от британските водолази, които откриха децата: "\'Да се гмуркам е моята голяма страст, но същевременно съм си задавал въпроса какъв е смисълът от това, което правя. Е, последните две седмици са това, за което съм се подготвял през целия си живот".

Един от многото примери за солидарност между хората: За да намалят нивото на водата в пещерата спасителите трябваше да отклонят два пълноводни потока. В този случай обаче се наводняваха хиляди декари с оризищата на местните фермери. Спасителите поискаха и получиха съгласието на хората начаса.

Децата са по-важни! Реколта можем да отгледаме отново, децата не, казва без да се замисли Мае Буе Чайчеун, чиито оризови ниви са напълно унищожени от водата.

Коментари