Новини

Хоронология на третия ден от спасителната операция:

Свят

от Юлиян Ангелов 282 прегледа 0

Хоронология на третия ден от спасителната операция:

Панчо Благоев, човек на "Марица" в Тайланд

В 10 часа сутринта 19 водолази влизат в пещерата Tham Luang за да изведат последните 4 малки футболисти и техния треньор. В кухината където те са открити с тях неотлъчно са лекар и трима морски тюлени. Всички те трябва да бъдат евакуирани по най-бързия начин заради прогнозата за обилни дъждове разследващите часове, които да наводнят пещерата и да отрежат пътя към изхода.

След няколко часа спасителите са на място. Поемат с последните заложници на пещерата към изхода.

В 16.04 минути е изведено първото момче. 20-тина минути по-късно излиза второто дете, с което спасените до този момент стават 10.

В 18.25 часа на изхода на пещерата се появяват другите две момчета, последвани малко след това от треньорът който излиза последен. Още през първия ден на операцията Bangkok post ,най-големият англоезичен вестник в Тайланд, съобщи, че треньорът е бил в първата група евакуирани заради тежкото си здравословно състояние. Според днешните съобщения обаче треньорът до последно е останал с децата. До този момент официално информация за самоличността и поредността в която отборът е евакуиран няма. Но на сутрешната пресконференция водачът на спасителната операция ексгубернаторът на Чанг Рай Наронгсак Осотанакорн заяви, че треньорът е след последните от отбора останали в пещерата.

Коментари