Новини

Хубава вечер от вашия виртуален репортер в Тайланд

Спорт

от Юлиян Ангелов 545 прегледа 0

Хубава вечер от вашия виртуален репортер в Тайланд

Панчо Благоев, човек на "Марица" в Тайланд

Тайландците са хора известни с несломимия си оптимизъм. Дори в тези драматични за нацията дни те не губят чувството си за хумор и позитивно отношение към живота.

Този шарж на местния артист SISIAL е различен поглед към събитията от последните дни и стана изключително популярен в социалните медии тук.

Героите в него са животни и птици, които олицетворяват основните персонажи в операцията по спасяването на децата в пещерата.

Така например белият слон е шефът на екипите Наронгсак Осотанакорн, кафявите глиганчета са футболистите от отбора "Wild boar /дивият глиган/, белият кон олицетворява всички участници в спасителната мисия. Жабата е събирателен образ на водолазите от световна класа, които се включиха в операцията. Тюлените естествено са гмуркачите от военноморските сили на Тайланд. Гордият лъв символизира кой ако не водолазите на нейно величество, които първи откриха децата. Кенгуру са спасителите от Австралия и т.н.

Не са забравени и медиите - пърхащите птици в колажа са храбрите репортери, които ден и нощ се трудят в името на драгата публика

Хубава вечер от вашия виртуален репортер и дано утре слънцето целуне последните пет деца от пещерата Tham Luang

Коментари