Волейболистка на Марица премина във финалиста на Шампионската лига

06-07-2018 11:25 318 0

Два много престижни трансфера  осъществи ВК Марица. Фналистът в Шампионската лига по волейбол за жени Алба Блаж (Румъния) привлече разпределителката на жълто-синия тим Лора Китипова. 27-годишната състезателка ще играе в трансилванския клуб през следващия сезон заедно със съотборничката си от националния отбор на България Мария Каракашева, която също е ново попълнение в състава. Китипова има сериозен опит в чужбина. В кариерата си досега тя е играла в клубове от Азербайджан, Италия, Германия и Русия.

Националката на България до 23 години Мария Данчева напуска Марица и продължава кариерата си в Германия. Блокировачката подписа с първодивизионния Роте Рабен (Вилсбибург), който завърши на осмо място изминалия сезон. През 2008 и 2010 г. клубът печели титлата в Бундеслигата, а през 2009 и 2014 г. Купата на страната. Това е първият чуждестранен отбор в кариерата на състезателката, съобщава bgvolleyball.com. 

22-годишната Данчева прекара пет сезона в пловдивския клуб, като става шампион на България с "жълто-сините" четири последователни пъти и три пъти вдига Купата и веднъж Суперкупата на страната. През последните два сезона отборът игра в Шампионската лига, което донесе безценен опит на волейболистката на международно ниво. 

"Вилсбибург е наистина хубаво място, сигурна съм, че треньорският щаб и отборът ще ми помогнат да се усъвършенствам", заяви Мария за клубния сайт. "Мисля, че е време клубът да се завърне на върха в Бундеслигата. Искаме феновете да се гордеят с отбора!"   

Данчева се включи в драфта на корейската V-лига през май, но не попадна в избора на треньорите от азиатската държава.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС