Новини

Започна експертизата на "Колежа"

Ботев

от Юлиян Ангелов 444 прегледа 0

Започна експертизата на "Колежа"

Стартира ескпертното проучване на ст. „Христо Ботев”, което има за цел да извърши детайлно изследване на състоянието на конструкцията на съоръжението, информира официалният сайт на Ботев (Пловдив).

Точно 4 години след преустановяване на строителството на клубния стадион на "канарчетата”, екип от специалисти от „УАСГ – ЦНИП” ЕООД („Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия - Център за научни изследвания и проектиране”) ще определи моментното състояние на стомано-бетонната структура.

Ръководителят на избрания от Община Пловдив еспертен състав - доц. Иван Ростовски, посети днес ст. “Христо Ботев”, за да се запознае на място с обекта, по който неговият екип започва работа в началото на следващата седмица.

Детайлното обследване на стадиона включва проучвателни, експертни и изпитвателни дейности, като технически оглед, изследване и документиране на наличните дефекти, пукнатини и повреди в елементите на конструкцията, промените в структурата на бетона, недопустими деформации и провисвания на отделни елементи и много други проучвания.

След края на обследването ще бъде представен доклад за състоянието на конструкцията. Резултатите от него ще бъдат обявени пред обществеността.

Коментари