Новини

Децата на Локо със сребро, биха Фенербахче и Бешикташ

Таланти

от Дончо Донев 1905 прегледа 0

Децата на Локомотив от набор 2008 се представиха отлично на силния турнир в Истанбул. Възпитаниците на Светослав Каламов се върнаха със сребро от мегаполиса край Босфора като малко не им достигна за първото място. Надпреварата се състоя на тренировъчната база на Бешикташ, като в нея се включиха отборите на Бешикташ, Истанбул Башакшехир, Фенербахче, Бурсаспор, Касъмпаша и други местни тимове. Единственият чуждестранен клуб бе Локомотив Пловдив, който достойно защити слогъна на знамето си The pride of Plovdiv.

Чепно-белите малчугани победиха Фенербахче с 2:0, Истанбул Башакшехир с 1:0, Бурсаспор със 7:6 след изпълнение на дузпи и Балъккесирспор с 2:1.

Така Локомотив стигна до финала, в който се срещна с отбора на домакина Бешикташ. След “лека" домакинска подкрепа от страна на съдиите Локо отстъпи с 1:3.

Локомотивци бяха наградени за второто си място с купа и медали. За вратар на турнира бе избран стажът на черно-белите Божидар Цънцаров.
Въпреки отличното представяне на отбора от набор 2008 в първенството, а също така на турнирите в Холандия, Германия и Турция, ръководството подготвя смяната на треньора им Светослав Каламов. Припомняме, че след такива безумни кадрови решения 8 специалисти напуснаха черно-бялата академия, а в резултат на това бяха разбити няколко перспективни набора.