Двама от Локо и чичо Пенчо наказани за пиене

Вратарят Лучко Луков и капитанът Иван Бояджиев (Шпайдела) с последно предупреждение
08-06-2018 18:13 2295 0

Легендите не са само в бяло. Това показваа изрезка от вестник от средата на 60-те години, в която е публикувано решение на Дисциплинарната комисия. Култовият вратар на Локомотив Пловдив Лучко Луков и капитанът на отбора от онова време Иван Бояджиев (Шпайдела) , а също така защитникът на Спартак (Пд) Стоян Мазнев са наказани с последно предупреждение, заради системна употреба на алкохол. Със същото е наказан и обявеният за треньор №1 на ХХ век Димитър Душков Пенев. До чичо Пенчо е и баджанак му Борис Гаганелов, с когото вероятно са разпивали по хладните мировянски кръчми. В списъка е и легендата на Славия Александър Шаламанов.
Далеч по-сурово е наказанието към легендите на Левски Георги Соколов (Соколето) и Никола Котков, който по това време играе за Локо (Сф).  Решението на федерацията е двамата да бъдат уволнени като футболни инструктори. Това е официалната длъжност, срещу която футболистите са получавали пари, тъй като по това време футболът се е считал за аматьорски.

Ето и решението на БФФ:

„Българската федерация по футбол реши за системно нарушаване на личния и спортния режим и за система употреба на алкохол да бъдат уволнени като физкултурни инструктори:

Петър Величков (Ботев Бургас)

Георги Соколов (Левски София)

Трайчо Спасов (Левски София)

Никола Котков (Локомотив София)

Същевременно на тези състезатели се отправя последно предупреждение, че ако и занапред продължават да нарушават режима и системно употребяват алкохол – ще им бъдат отнети въобще състезателните права.

Наказват се за употреба на алкохол още следните състезатели:

Стоян Мазнев (Спартак Пловдив)

Лучко Луков (Локомотив Пловдив)

Иван Бояджиев (Локомотив Пловдив)

Стоян Вражев (Славия)

Александър Шаламанов (Славия)

Борис Гаганелов (ЦСКА Червено знаме)

Димитър Пенев (ЦСКА Червено знаме)Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС