Новини

Междузвездни войни 10: Марешки - Футболният заличител!

Мнения

от Юлиян Ангелов 1095 прегледа 0

И БКП не можа да направи това - вместо Левски и ЦСКА да се скандира името на кашкавал и водка, та какво остава за Веселин Марешки

Бившият президент на Локомотив Пловдив Веселин Марешки намери начин отново да влезе в праймтайма на телевизиите и по челните страници на вестниците. Нали не си мислите, че стори това с довършването на трибуна "Марешки" на "Лаута". Не, нея я направи от винкел следовника му Христо Куршарски.

Лидерът на партия „Воля“ обаче е на път да направи това, което мечтаят поколения черно-бели - да закрие Ботев. На половината Пловдив не им се получи чрез Димитър Христолов преди време, но сега Марешки е неочаквано близо до заличаването на Ботев, Левски (б.а. за Спартак не е ясно, тъй като водачът на робскто въстание в рим парламента ще трябва и да го припознае).

Форумите прегряха от огън и жупел, който се сипе по депутата, след като той обяви, че ще внесе законопроект в парламента, който да забрани на клубовете да носят имена на национални герои.

„Другата седмица ще вкараме в парламента нов законопроект – български истински светци, хора, които са дали живота си като Левски и Ботев, да не могат да бъдат свързвани с търговски марки“, съобщи пред Нова телевизия Марешки. Ако такъв закон бъде приет, това означава, че вековни и традиционни клубове като Левски, Ботев (Пд) и Ботев (Bp), които имат милиони фенове, ще трябва да сменят имената си.

Идеята на Марешки предизвика редица коментари в интернет пространството, осмиващи идеята на депутата. Някой задаваха риторичните въпроси – на колко години са футболните клубове Левски и Ботев (Пд) и на колко е самият Веселин Марешки, който иска да ги заличи. Феновете се обединяват около мнението, че Народното събрание никога няма да приеме подобно скандално предложение. Вече запалянковци призовават във форумите да се организира бойкот на бизнеса на Марешки и в частност аптеките му.

Коментари