На Академик Бултекс 99 му остана само да се здрависа с папата

15-05-2018 17:55 429 0

Юлиян Ангелов

"Другите крачат, Академик Бултекс 99 лети" - това накратко е положението в най-успешния колективен пловдивски мъжки спорт тази година. Студентите правят нещо невероятно - връщат феновете по трибуните. При това не с обещания за безплатни сандвичи и наливна бира. Академик Бултекс 99 го прави с игра. Момчетата на Асен Николов от ден на ден правят играта все по-пленителна за гледане. При това, забележете, с най-малкия бюджет в НБЛ и със страхотно текучество в кадрите. По средата на сезона звездата на отбора Шакир Смит замина за македонския Блокотехна.

Академик Бултекс 99 надскочи себе си и е в топ 4 на България. Липсата на опит позволи на Балкан да ги изпързаля на полуфинала (къде с малко рефери, къде с хитрост). Няма обаче човек, който гледа баскетбол и да не хареса Академик Бултекс 99. Момчетата правят чудеса, при това какви. Може би затова и изненадаха шефовете си с многото победи, та се наложи да се търсят заеми, за да се продължи напред. 

По този повод старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов внесе пояснения. Той съобщи и новината, че от следващия сезон основният спонсор е обещал по-голям бюджет.

 "Нямаме никакви финансови проблеми, това тръгна от едно мое изказване, беше взета една много малка сума назаем, за да се изплатят навреме заплатите на играчите. Сумата беше много малка, имаме добра стабилност от нашите спонсори Бултекс 99 и община Пловдив. Веднага щом спонсорите разбраха, реагираха, дори ни настаниха на отлично място в Правец. В нашия клуб никога не сме имали забавяния към играчите, никога не сме завършвали сезона със задължения.

Ние отдаваме голямо значение на този малък финал. Но имаме естествено мисли за следващия сезон", продължи Николов и каза интересни новини за следващия сезон: "Имахме разговори с основния спонсор, който ни увери, че ще има увеличение на бюджета, говорихме с някои играчи, които ще останат. Бачев, Ваклинов, Михайлов имат договори, Мартин Дурчев и Адриан Секулов са казали, че остават. Следващата ни най-голяма цел е да задържим Димитър Димитров", признава Асен Николов.

Наистина Академик Бултекс 99 направи нещо голямо. Благодаря от все сърце за емоциите! Но... момчета, просто знайте, че ако не биете Рилски спортист, ще си останете същите нещастници, за каквито ви смятаха контетата като Тити и рефера Ресиловски преди сезона. Не забравяйте, че най-важният мач е винаги следващият!Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС