Арестуваха сръбски рефер за скандална дузпа ВИДЕО

15-05-2018 17:15 1217 0

В Сърбия не си поплюват, когато става дума за футбол. Западните ни съседи, които през последните 3 десетилетие преживяха серия от катаклизми, са доста пред нас в много отношения. Едно, че произвеждат и продават скъпо футболисти през всеки тренсферен прозорец, а отделно ще играят и на Мондиал 2018.
Сърбите ни изпревариха и в мерките спрямо футболното съдийство. Реферът Сърджан Обрадович бе арестуван от местната полиция, след като отсъди несъществуваща дузпа във важен мач от първенството. Органите на реда обявиха, че той е е заподозрян в "извършване на криминално деяние чрез възползване от служебно положение". Обрадович свири наказателен удар за "Спартак" Суботица срещу "Раднички" Ниш, като в крайна сметка домакините спечелиха срещата с 2:0. Двата отбора се борят за едно от местата в Лига Европа за следващия сезон.

От полицията добавиха, че съдията е "заподозрян в подкрепа към домакините на мача". Той свири дузпата заради удар в ръката на играч на "Раднички" Ниш, въпреки че повторенията не показаха нищо подобно. Обрадович ще остане в ареста 48 часа, след което ще бъде изслушан в съда.

Според електронното издание "Ало" Обрадович е собственик на букмейкърски пункт и бюро за обмяна на валута. При разпита той е бил подложен на детектор на лъжата, който е отчел, че грешката му в двубоя не е случайна.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС