Ботев ги би, те се прекръстиха в чест на Тpъмп

14-05-2018 15:31 466 0

Десет месеца след като Ботев изхвърли израелския Бейтар Ерусалим от Лига Европа, клубът реши да си смени името. Шефовете на Бейтар  обявиха, че ще добави "Тръмп" към името си.

От Бейтар публикуваха позицията си във "Фейсбук". От поста им става ясно, че решението им е продиктувано от действията на Доналд Тръмп, който иска да премести американското посолство в Ерусалим.

"В продължение на 70 години Ерусалим очакваше международно признание. Президентът Тръмп със смел ход призна Ерусалим за вечната столица на Израел. Президентът Доналд Тръмп показа смелост и истинска любов към израелския народ и тяхната столица. Тези дни други държави следват неговия пример и дават на Ерусалим подобаващия му статут", се казва в становището на клуба.

От клуба посочват, че собственикът Ели Табиб и изпълнителният директор Ели Охана са решили да добавят към името на клуба това на "американския президент, който написа историята". Клубът вече ще се казва Бейтар Тръмп Ерусалим.

"Ерусалим поуст" посочва, че местната футболна федерация трябва да одобри промяната. Също така изданието отбелязва, че е необходимо и друго разрешение, тъй като в Израел "Тръмп" е запазена марка.

Бейтар е шесткратен шампион на Израел, а в последните три години игра в Лига Европа. Тимът гордо се е превъзгласил за най-расисткия отбор в страната. Той е единственият в Израел, който никога не е привличал арабски играчи.

През 2013 г. Джабраил Кадиев подписа договор с Бейтар и се превърна в първия футболист мюсюлманин в тима.

P.s. Ако не си спомняте - Ботев завърши 1:1 с Бейтар като гост и го потопи край морето с 4:0.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС