Напусна ни голям радетел на пловдивския тенис

14-05-2018 18:21 5244 0

Инфаркт покоси шефа на тенисклуб "Академик 83" Димитър Тенев. На 55-години ни напусна един от най-заслужилите хора за развитието на пловдивския тенис. Бащата на Димитър - Динко Тенев, е основател на базата на "Локомотив" и първият щатен треньор по тенис в Пловдив.
Група привърженици на спорта през 1983 г. начело с треньора Огнян Кацаров решават да учредят нов клуб в Пловдив с школа и прогресивни методи на работа. Поради отказа на федерацията да признае новия клуб състезателите са принудени да участват в турнири от името на ТК "Локомотив". След промените през 1989 г. нищо не може да спре започнатото от 1983 г.
Заради липсата на необходимото технологично време за приемане на нов закон за физическото възпитание и спорта, едва 2 години по-късно се учредява ТК "Академик 83". Редица състезатели на клуба заемат челни места в националните ранглисти - Антоанета Панджерова, Дора Джилянова, Десислава Топалова, Радослава Топалова, Даниела Стоянова, Евгения Йорданова Александрина Найденова, Стоян Сираков, Станислав Андреев, Стоян Обрешков, Даниел Щърбов и други.
През последните 20-ина години Димитър Тенев е един от двигателите на прогреса в ТК "Академик 83".

Екип "Спорт" изразява своите съболезнования на роднините на Димитър Тенев и всички, които го обичаха.Седмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС