Човека - паяк дарява 100 000 лева за спасяването на Боян Петров

10-05-2018 18:36 2558 0

Известният като Човека Паяк специалист по катерене на небостъргачи Иван Кристоф дарява 100 хиляди лева за издирването и спасяването на българския алпинист Боян Петров. Вчера търсенето на Петров не бе започнало, заради лошото време и липсата на разрешение от китайските власти за излитане на хеликоптер. Боян продължава да е в неизвестност повече от седмица под връх Шиша Пангма на Хималаите.
"Ето банкова сметка с депозирани 100 07743 лв., от която може да се изтеглят парите $50,000, за да се платят за хеликоптерната застраховка за издирването и спасяването в Хималаите на човека, когото не познавам, но разбрах, че е имал мечти и дете", написа Иван Кристоф във "Фейсбук" и публикува извлечение от сметка в "Алианц България".

Пред "Дневник" той поясни, че парите са пазени за неговия проект за "школа за оцеляване", но в спешната ситуация с Боян Петров е готов да действа, като така отговаря и на въпросите на малкия си син.


"Смятам, че не е редно държавата да плаща от данъците ни. Като любител на екстремните спортове, смятам, че е редно ние сами да се поддържаме", добави тойСедмични издания
НОВИНИТЕ ВЧЕРА ДНЕС