Новини

Ботев привлича защитник от Сенегал

Канарите хвърлиха око и на Венци Бенгюзов

Ботев

от Ставри Джамбазов 15943 прегледа 0

Ботев привлича защитник от Сенегал

Ботев подготвя нов много сериозен трансфер в седмицата преди подновяването на първенството.
Ръководството на жълто-черните е в напреднали преговори за защитника на Генчлербирлиги Осман Н\'Дайе, съобщи Пловдивнюз. 26-годишният бранител е роден в Сенегал, но има френски паспорт, което означава, че няма да има проблем с картотекирането, ако сделката се осъществи. Осман започва кариерата си от академията на Лион. Играл е за Самсунспорт и Генчлербирлиги, където в последните мачове е бил титуляр. Играчът има действащ договор с турския клуб, а причините да се навие на далеч по-малка заплата, за да дойде в Коматево, не са известни.

Жълто-черните подготвят и още един трансфер до началото на пролетния дял от първенството. Халфът Венцислав Бенгюзов е вариант за ново попълнение. Привличането му обаче може да се осъществи, ако канарчетата успеят да продадат някой от бразилските си полузащитници. Не е тайна, че от Ботев искат да продадат Фелипе Бризола. На този етап обаче сериозни кандидати няма. Самият Бризола също държи да напусне Коматево, като дори бе обявил, че ще потегли към Украйна или Дубай. Засега обаче агентите му не успяват да намерят отбор, който да удовлетвори финансовите претенции на кариоката. На тезгяха е сложен и Алваро Юлиано, но и за него към момента няма сериозна оферта.
Бенгюзов, който разтрогна с Верея, а след това премина и напусна Черно море тази зима, ще акостира в Коматево единствено ако някой от двамата бразилци бъде продаден до края на трансферния прозорец. Пазарът у нас затваря в края на февруари.