Замесиха Григор в афера, ще връща 380 000 евро?

Мнения

от Юлиян Ангелов 6034 прегледа 2

Замесиха Григор в афера, ще връща 380 000 евро?

Странна и ужасяваща мълва се носи из българските среди на тениса, след като Григор Димитров хвърли голямата бомба днес, твърди БЛИЦ СПОРТ. Гришо обяви, че има вероятност да пропусне турнира "София Оупън" от 4 до 11 февруари. Най-добрият тенисист заяви, че има проблеми с рамото, което може да го извади от състезанието.

Дали наистина Димитров е контузен? Или става въпрос за нещо друго? Всъщност, ето кое е това "нещо друго". Според непотвърдена информация Григор е забъркан в схема, целяща да бъде свален от пост настоящият шеф на родната федерация по тенис Стефан Цветков. Зад заверата стоят няколко души, начело с Георги Стоименов, който е мениджър и човекът всичко за Гришо в тениса заедно с баща му Димитър Господинов. Стоименов е в изключително обтегнати отношения със Стефан Цветков, а освен това е зет на Юлия Берберян. Под сурдинка се говори, че зад пъкления план стои дългата ръка на клана Малееви.

"Ако Гришо откаже турнира, ще трябва да върне въпросните 380 000 евро, които вече е получил. Парите не са малко, защото никой друг от участниците няма да вземе подобна сума. А Григор ще я прибере само заради участието си. Отделно от наградния фонд ще му бъдат преведени други пари, чийто размер зависи от това докъде ще достигне на турнира и дали ще го спечели. Да, той отдавна е милионер. Само от наградни фондове от участието си на всички състезания, където е бил, вече има над 15 милиона долара. Но все пак 380 хиляди са си 380 хиляди.

При положение, че Григор е аут от "София Оупън", ще пострада турнирът, ще пострада и федерацията начело с шефа й. Защото някои спонсори вече са изявили желание да се откажат, научавайки какво е обявил Гришо на пресконференцията днес. А и хората масово започнаха да връщат билетите си, разбирайки, че техният любимец може да не участва.

Дано не са верни всичките тези слухове. Дано Гришо оздравее и го видим в зала "Арена Армеец" скоро. Дано не го използват момчето по такъв гаден начин. Защото на него много, много не му пука кой ще е шеф на федерацията. Но на тези, които му влияят, им пука. И то доста. Срамно е обаче да превръщат Гришо в най-силното си оръжие в опита си да направят преврата", коментират източници на БЛИЦ, според които заради цялата тази задкулисна игра в битка за властта Григор Димитров отново е отказал да участва за националния тим на България за купа "Дейвис".
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ

Коментари